Hjemmelavet rådyrpølse

Dato: 02. august 2014
Kategori: Mad
Tags: Frokostjagt, rådyr, vildt , madprojekter, pølse

Det her er det sjoveste madprojekt jeg nogensinde har kastet mig ud.

Når et rådyr er renset og kødet skæres ud i de korrekte stykker er der altid en del små ukurante stykker.
Min far er god til at huske at fryse disse ned, og kommer i ny og næ forbi med sådan en pose. I sidste uge lavede jeg lækker pariserbøf ud af dette.

I dette indlæg vil jeg vise, hvordan du kan lave lækre hjemmelavede pølser.
Og tro mig, det tager kegler at sige ordene når I står nogle venner ved grillen: “Når.. I stedet for de der kedelige Steff Houlberg pølser der, vil I så ikke smage mine hjemmelavede rådyr-pølser?

Start med hak rådyrkødet og godt med røgetbacon og spæk sammen.
Tilsæt 1/3-del af farsen skal bestå af fedt hakket oksekød.

Photo 20-12-12 19.48.48

Photo 20-12-12 17.02.17

 

Farsen blandes med æg og godt med krydderier.
Denne omgang fik godt med peber, salt, enebær, paprika, rosmarin og timian.

Photo 20-12-12 17.15.58

I de fleste supermarkeder, slagtere og specialbutikker kan man få svinetarme.
Start med at ligge dem i blød i koldt vand i 10 min, og skyl dem godt igennem.

Photo 20-12-12 17.54.54

Og så er det ellers bare at fylde tarmene ud med farsen.
Til dette bruger jeg en almindelig gammeldags kødhakker og sætter et “pølsehorn” på.

Photo 20-12-12 18.58.52Alt afhængig er, hvilken længde man ønsker pølserne skal have snurres tarmen ca. 10 gange rundt om sig selv skiftevis med og mod uret.

Photo 20-12-12 18.50.18

Derefter lægges de i en stor gryde som fyldes op med koldt vand. Bring vandet i kog og skru ned for varmen. Kog pølser i ca. 10 min.

Photo 20-12-12 19.04.29

Derefter er pølserne klar til grillen. Du kan eventuelt fryse dem ned i poser med 6 i af gangen.

 

Det færdige resultatet ser således, og smager virkelig godt!
Vild med enebær smagen og smagen af rådyr.

 

Photo 21-12-12 12.34.44






Om 

Jeg er en fyr på 26 år, der er glad for mad, natur, kaffe, kultur og politik.
Pt. bosiddende i Skotland, hvor jeg arbejder med jagt på et gods.
Uddannet indenfor Offentlig Administration. Senest arbejdet indenfor ejendoms- og erhvervsmæglerbranchen, som Kunde- og driftsansvarlig for Ejendomstorvet.dk
Derudover driver jeg et mobilt æblemosteri, Det mobile mosteri ( http://detmobilemosteri.dk )

    Følg mig her:
  • googleplus
  • twitter
  • facebook
  • linkedin

2 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *