Verdens bedste laks

Dato: 12. august 2014
Kategori:
Mad
Tags:
Fisk, Laks, Fennikel, Lime, Fisk & Skaldyr, Sommer, Sommerhus, Vig, Sjællands Odde, Gårdbutik

I dag tog jeg med min søde søster og hendes herlige søn, min nevø Asger, op og besøgte min mor og hendes mand i et sommerhus ved Sjællands Odde. Nærmere bestemt Vig.
Både min søster, som er højgravid igen, og jeg var virkelig trætte og flade for energi. Jeg var nok stadig lidt kvæstet efter min vandretur, så vi lavede faktisk ikke det store andet end hygge og slappe af.
Vi tog den den obligatoriske tur til Odden havn, hvor der er en lille hyggelig fiskehandler/røgeri og havn. Vi fik også besøgt et par flotte gårdsbutikker, der bl.a. leverer grøntsager til KBHFFBillede 13-08-14 22.46.03

Hos fiskehandleren købte vi en flot lakseside, som jeg fik lov at tilberede. En sjov svensker fortalte mig engang, at man altid skal gå efter laks på max 1,5 kilo. Hvis de bliver større bliver de for fede og mister den gode laksesmag.
Min yndlings måde at tilberede laks på er virkelig nem, og laksen bliver altid virkelig saftig.

Tag en lakseside og læg den i en pose. Fyld posen med nypresset limesaft, så laksen bliver dækket af dette.
Lad den ligge og råmarinere i denne pose i et par timer. Afhængig af, hvor limesat du har presset vendes posen af og til. Billede 12-08-14 16.43.05

Efter et par timer har laksen fået en hvidlig grim overflade. Kom godt med salt og peber(efter temperament) på.
Derefter sættes laksen i ovnen ved meget svag varme, ca. 110-120 grader indtil den første grå fedtperle begynder at dukke op.
Når dette er sket tages laksen ud og ovnen sættes på grill på fuld styrke!
– Når ovnen er klar til grill sættes laksen ind så den får en pæn overflade. Billede 12-08-14 18.43.44
Billede 12-08-14 18.48.23 (1)

Min søster havde lavet en lækker nem fennikel-spidskål salat med limesaft.
Enkelt og lækkert.

Nedenstående billeder er fra andre gange jeg har lavet laks på samme måde:

Photo 15-01-13 17.01.26Photo 15-01-13 19.20.05
Photo 12-03-14 20.48.01Photo 02-04-14 21.33.03

Om 

Jeg er en fyr på 26 år, der er glad for mad, natur, kaffe, kultur og politik.
Pt. bosiddende i Skotland, hvor jeg arbejder med jagt på et gods.
Uddannet indenfor Offentlig Administration. Senest arbejdet indenfor ejendoms- og erhvervsmæglerbranchen, som Kunde- og driftsansvarlig for Ejendomstorvet.dk
Derudover driver jeg et mobilt æblemosteri, Det mobile mosteri ( http://detmobilemosteri.dk )

    Følg mig her:
  • facebook
  • googleplus
  • linkedin
  • twitter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *