Hjemmelavet agurkesalat

Dato: 16. august 2014
Kategori: Mad,
Tags: Spis Naturen, Selvforsyning, Sanker, Økologi, Agurk, Eddike, Rosmarin, Chili

I torsdags var jeg på besøg hos min far, som gav mig en pose med agurker med hjem fra hans drivhus.
Måske på baggrund af varmen, eller fordi de havde hængt for længe, var nogle af dem begyndt at opføre sig lidt mærkeligt.
De var simpelthen begyndt at “bule” ud og få store kedelige kerner.

Jeg valgte at lave stor omgang syltede agurker af dem alle. Der er ikke noget bedre end rigtig hjemmelavet agurkesalat, med dejlig syrlig eddikelage og sprøde agurker. De der agurkesalater man kan købe i supermarkedet er agurkerne så slatne og kedelige. De skal være sprøde! Du kan i øvrigt høre Jørgen Leth snakke lidt om agurkesalat her. Det genialt. Han kommer ind på agurkesalat i slutningen af nummeret.

Når men nu er det ikke fordi at hjemmelavet agurkesalat er specielt svært, men jeg vil alligevel ligge min version op her:

Hjemmelavet agurkesalat

Rating: 51

Forberedelsestid: 20 minutes

Tilberedningstid: 10 minutes

Samlet tidsforbrug: 30 minutes

Hjemmelavet agurkesalat

Opskrift og fremgangsmåde til at lave lækker agurkesalat. Syltede agurker er perfekte til mange gode retter, og er nemt at lave.

Ingredienser

  • Ca. 7 store agurker
  • 1 liter eddike
  • 3 små milde chilier
  • 3 tsk chiliflager
  • 4 dl. vand
  • 2 store kviste rosmarin
  • Godt med salt
  • Godt med peberkorn
  • 400 gr. sukker

Fremgangsmåde

  • Hæld eddike, vand, sukker op i en gryde og varm det op indtil sukker og salt er opløst.
  • Hak den ene chili fint og skær to et langt rids helt ind til kornene på de to andre.
  • Hæld peberkorn, chiliflager, chili ned i lagen og kog det op.
  • Agurkerne vaskes og skæres i tynde skiver på et mandolinjern.
  • Du kan også bare skære dem i hånden, hvilket giver lidt tykkere skiver. Det gør ikke noget. Man må gerne kunne se det er hjemmelavet.
  • Derefter tager du agurkerne op i en stor skål og gnider dem ind i groft salt. Det gør du for at udvande agurkerne så de bliver mere sprøde. Det er her den hjemmelavede agurkesalat udskiller sig fra den supermarkedets.
  • Alt afhængig af hvor mange agurker du har brugt, tager det mellem 10 minutter og en time. Hæld jævnligt vandet fra og lad det stå indtil der ikke kommer mere vand ud af agurkerne.
  • Når agurkerne er klar til at komme på glas tager du en håndfuld af gangen og vrider det sidste vand ud af dem.
  • Når glasset/glassene er fyldt op med agurk hældes eddikelagen over.
  • Det giver en rigtig dejlig smag, hvis du også kommer en stilk rosmarin i glasset. Prøv det!
  • Husk desuden at skold glasset i atamon.
  • Færdig bum. Nu skal der bare laves gammeldags grydestegt kylling. eller hotdogs.
http://www.jacobdklarsen.dk/2014/08/16/hjemmelavet-agurkesalat/

 

Om 

Jeg er en fyr på 26 år, der er glad for mad, natur, kaffe, kultur og politik.
Pt. bosiddende i Skotland, hvor jeg arbejder med jagt på et gods.
Uddannet indenfor Offentlig Administration. Senest arbejdet indenfor ejendoms- og erhvervsmæglerbranchen, som Kunde- og driftsansvarlig for Ejendomstorvet.dk
Derudover driver jeg et mobilt æblemosteri, Det mobile mosteri ( http://detmobilemosteri.dk )

    Følg mig her:
  • facebook
  • googleplus
  • linkedin
  • twitter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *