Pesto pesto pesto

Dato: 26. august 2014
Kategori: Mad
Tags: Pesto, Krydderuter, Basilikum, Spinat, Rucola, Parmesan, Nødder, Pinjekerner, Pecorino

Jeg har næsten altid en bøtte med frisk hjemmelavet pesto i køleskabet.
Af den ene årsag at minimum 2 dage om ugen kommer jeg hjem efter kl. 20:00, og så gider jeg altså ikke til at stå at lave mad.
Oftest bruger jeg pesto til en omgang pasta eller bare spiser det med brød til.
Hjemmelavet frisk pesto smager af så meget mere, og bedre, end den der grønne ting man kan købe i supermarkedet.

Den klassiske pesto er jo med basilikum og pinjekerner, men jeg bruger lige så ofte alt muligt andet grønt som spinat, rucola, brændenælder, skvalderkål osv. Jeg skifter ofte de dyre pinjekerner ud med mandler eller hasselnødder. Jeg har set at mange laver “nordisk pesto” med valnødder. Det har jeg endnu ikke prøvet.

Photo 12-02-14 18.11.31

Fremgangsmåden er enkel.

1. Blend grønt, ost(normalt en god parmesan), hvidløg, nødder/kerner og olivenolie
2. Juster indtil den ønskede konsistens
3. Smag til med salt, peber og citron. og de øvrige ingredienser.

 

 

DSC01082

Photo 21-06-14 14.04.28

Photo 21-06-14 14.04.30

DSC01093

Photo 21-06-14 14.04.33


Photo 10-05-14 19.31.21

Billede 24-08-14 17.26.34

I rigtig mange sommerferier har jeg i min folkeskoletid arbejdet på et krydderurtegartneri. Hårdt arbejde, men duften af krydderurter var fantastisk.

DSC01061

Om 

Jeg er en fyr på 26 år, der er glad for mad, natur, kaffe, kultur og politik.
Pt. bosiddende i Skotland, hvor jeg arbejder med jagt på et gods.
Uddannet indenfor Offentlig Administration. Senest arbejdet indenfor ejendoms- og erhvervsmæglerbranchen, som Kunde- og driftsansvarlig for Ejendomstorvet.dk
Derudover driver jeg et mobilt æblemosteri, Det mobile mosteri ( http://detmobilemosteri.dk )

    Følg mig her:
  • googleplus
  • twitter
  • facebook
  • linkedin

6 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *