Dato: 07. september 2014
Kategori: Mad
Tags: Fisk & Skaldyr, Fisk, Rygeovn, Olie, Laks, Tomater, Forårsløg, Pastasalat, Pasta, Pesto, Granatæble, Rucola, Røget
Jeg dømmer en del fodbold. Stort set hver dag. tror snart jeg skriver et indlæg om det at være fodbolddommer.
Når men det betyder at de fleste dage ser sådan ud. Stå op. Arbejde. Hjem. Hurtig mad i skrutten. Ud at lege fodbolddommer. Hjem og sove.
– Det er også fint, men giver intet tid og overskud til at lave lækker mad.
I fredags var sådan en dag, men der fik jeg alligevel lavet en okay lækker aftensmad. Før fodbolddommer-showet røg jeg laks og da jeg kom hjem efter kampen blandede jeg laks og pasta til en pastasalat.
Er blevet helt vild med at ryge fisk. og jeg gør det lige indtil den første af mine naboer i opgangen begynder at klage. men, hvad skulle de klage over? røget fisk dufter godt!
Ingredienser:
Laks. tre stykker
Frisk pasta. halv pakke.
Granatæblekerner. 1/4 granatæble.
Forårsløg. 3 stykker.
Basilikum pesto
Tomater. seks cherrytomater.
Rucolasalat. halv bakke.
Hasselnødder.
Dressing:
Hørøget olie.
Citron. halv.
Salt og peber.
Sennep
Fremgangsmåde
Du kan også bare vælge at købe røget laks og hoppe nedenstående fremgangsmåde over.
Men pssst. i 2013-14 ristede man sine egne kaffebønner. i 2015 ryger man sin egen fisk!
Kom salt, peber og hakkede hasselnødder på laksen.
Fyr op for rygeovnen og smid laksen derind. . jeg brugte bare den billigste rygesmuld.
Skal ca. have 10-15 min.
Selvom laksen ser lidt tør ud på billedet blev den lækker saftig.
Kog frisk pasta al dente og hæld vandet fra. Kom grøn basilikumpesto ned i til pastaen og rør rundt.
Hak tomater, rucola og forårsløg. Tag kerner fra granatæblet. Del laksen i mindre stykker og kom det hele ned i pastagryden og rør rundt.
Hvis du vil lave en dressing til, vil jeg anbefale denne.
Bland hørøget olie, dijonsennep, salt, peber, godt med citronsaft.
Hæld det derefter over salaten ved anretning. Giver et godt modspil til den fede røget smag.