Grydestegt gråand

Dato: 15. september 2014
KategoriMad 
TagsSvampeChampignonJagt, Gråand, And, Gammel Dansk Mad, Waldorffsalat, Vindruer, Valnødder, Brun sovs, Kartofler, Vildt, Æble

Nu er der ikke længe til at jagtsæsonen for alvor begynder. Det er en meget god reminder om at det vildt der ligger i fryseren skal til at spises.

Oven på en travl weekend, fredag fodbolddommer, lørdag havtonejagt, æblepresseri, havtornpresseri, gæster til gammeldaws oksesteg og søndag æblepresseri, fodbolddommer og sammen en god ven, så er det rart for mig at kunne koble af og bare stå at lave mad i køkkenet. Det er en ret der ikke kræver nogen form koncentration. den sidder bare på rygraden.

Nedenstående er en  rimelig straight tilberedning af to vilde gråænder. Grydestegt gråand, brun sovs, waldorffsalat og svøbte bønner.

Photo 10-01-13 19.18.46

Grydestegt gråand

Rating: 41

Forberedelsestid: 15 minutes

Tilberedningstid: 45 minutes

Samlet tidsforbrug: 1 hour

Grydestegt gråand

Klassisk nem opskrift på grydestegt gråand med waldorffsalat og bønner i svøb (grønne bønner med bacon) og selvfølgelig en guddommelig sovs.

Ingredienser

    Grydestegt gråand
  • 2 gråænder
  • Kartofler
  • Fløde
  • Gulerodder
  • Løg
  • Laurbærblade
  • Peberkorn
  • Æble
  • Appelsin
  • Waldorffsalat
  • Vindruer
  • Valnødder
  • Bladselleri
  • 1/3 mayo 2/3 creme fraise
  • Lidt sukker
  • Lidt citronsaft
  • Salt
  • Æble
  • Svøbte bønner
  • Grønne bønner
  • Bacon

Fremgangsmåde

  • Brun de rensede og rengjorte ænder af i smør i en stor gryde.
  • Tag ænderne op af gryden og kom lidt mere smør i gryden.
  • Kom gulerodder, løg, æble, laurbærblade, peberkorn, appelsin, champignonger op i gryden og tilføj lidt væske. evt. lidt rødvin.
  • Når det begynder at småkoge kommes ænderne tilbage i gryden og der kommes låg på.
  • Kog ænderne i ca. 25-30 min.
  • Begynd at kog kartofler.
  • I mens ænderne simre færdige svøbes bønner med bacon og kommes i ovnen, indtil baconen er blevet sprød.
  • Waldorffsalaten laves.
  • Den er nem. Halver vindruerne og fjern stenene. Skær selleri og æbler i mindre i tern. Hak valnødder.
  • Bland mayo og creme fraise med citron saft, salt og sukker. Bland derefter det hele sammen og pynt med vindruer, valnødder og blade fra sellerien.
  • Når ænderne har været i gryden i ca. 30 min tages de op.
  • Si væsken igennem og ned i en gryde. Varm væsken op med fløde og smag til med salt, peber og måske lidt citron.
  • Fisk champignonerne op fra afkoget og kom i sovsen.
  • Skær ænderne ud i passende stykker og anret pænt.
http://www.jacobdklarsen.dk/2014/09/15/grydestegt-graand/

 

 

Om 

Jeg er en fyr på 26 år, der er glad for mad, natur, kaffe, kultur og politik.
Pt. bosiddende i Skotland, hvor jeg arbejder med jagt på et gods.
Uddannet indenfor Offentlig Administration. Senest arbejdet indenfor ejendoms- og erhvervsmæglerbranchen, som Kunde- og driftsansvarlig for Ejendomstorvet.dk
Derudover driver jeg et mobilt æblemosteri, Det mobile mosteri ( http://detmobilemosteri.dk )

    Følg mig her:
  • facebook
  • googleplus
  • linkedin
  • twitter

1 Kommenter

  • Louise

    Hej Jacob! Tak for en fin opskrift! Min kæreste havde 2 ænder i fryseren som han havde købt for lang tid siden, og da han ikke selv kunne tage sig sammen og lave dem, så måtte jeg jo forsøge mig.
    Når nu det var første gang jeg lavede (formodentlig) gråand, så savnede jeg lidt nogle mål på hvor meget væske/rødvin du kommer i sovsen! 🙂 Bortset fra det, så var det en god opskrift, og aftensmaden blev en succes!
    Forresten, så skriver du i teksten at der skulle champignon i sovsen, men det står ikke i ingredienslisten 🙂

    View Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *