Cacio e pepe med trøffel – lækker nem pastaret

Dato: 25. november 2014
KategoriMad 
Tags: Pasta, Trøffel, Timian, Peber, Nem Aftensmad, Pecorino, Parmesan, Italien, Italiensk mad, Sommertrøffel

Jeg har en travl uge, med et tætpakket program. Det er tidligt op om morgenen og sent hjem om aftenen.
Derfor skal aftensmaden også være hurtig og nem. Samtidig med at den gerne må smage af noget.

En sådan nem, hurtig og smagsfuld omgang aftensmad blev i dag altid lækre Cacio e Pepe. Det betyder vist ost og peber. 

Jeg er vild med retten, fordi den har en så kraftig smag. Den skal smage af peber! Godt og kraftigt af peber!
I denne udgave har jeg tilføjet frisk timian og lidt sommertrøffel, som ikke er en del af klassiske udgave.

Cacio e pepe med trøffel – lækker nem pastaret

Rating: 51

Tilberedningstid: 20 minutes

Samlet tidsforbrug: 20 minutes

Cacio e pepe med trøffel – lækker nem pastaret

Opskrift på en nem klassisk italiensk pastaret. Cacio e pepe smager fantastisk samtidig med den er nem og hurtig at lave.

Ingredienser

  • Hele sorte peberkorn
  • Pasta / spaghetti
  • Salt
  • Pecorino eller parmesan
  • Sort sommertrøffel (Kan udelades)
  • Frisk timian

Fremgangsmåde

  • Knus hele peberkorn i en morder.
  • Kog pasta i rigeligt saltet vand. Pastaen skal tages op af vandet, når den har kogt ca. halvdelen af dens kogetid. Den skal altså ikke koges færdig.
  • I mens varmes en pande godt op. Kom det knuste peber på panden og steg det godt af. Det skal begynde at ryge næsten.
  • Tilføj en klat smør på panden.
  • Hvis du har lidt trøffel i dit køkken så riv lidt trøffel ned til smørret og peberen. Da jeg er på SU brugte jeg i dag, den billigere sorte sommertrøffel, der kan købes i små glas i Irma.
  • Tilføj et par store skefulde af pastakogevandet. Lad det herefter koge godt ind til næsten al væsken er fordampet igen.
  • Kom derefter pastaen på den varme pande og kom ligeledes skefulde af kogevandet på panden igen. Kom evt. lidt timian i også.
  • Lad pastaen koge færdig i væsken på pande. Tilføj mere væske, hvis det er nødvendigt. Ligesom når man laver risotto.
  • Til sidst tilføjes revet pecorino og det hele røres rundt, til det har en lækker konsistens.
  • Pynt med frisk timian og kom lidt ekstra revet sort sommetrøffel på toppen.
  • Velbekommen
  • Trøflen kan også skæres i ultra tynde skiver.
http://www.jacobdklarsen.dk/2014/11/25/cacio-e-pepe-med-troffel-laekker-nem-pastaret/

 

Om 

Jeg er en fyr på 26 år, der er glad for mad, natur, kaffe, kultur og politik.
Pt. bosiddende i Skotland, hvor jeg arbejder med jagt på et gods.
Uddannet indenfor Offentlig Administration. Senest arbejdet indenfor ejendoms- og erhvervsmæglerbranchen, som Kunde- og driftsansvarlig for Ejendomstorvet.dk
Derudover driver jeg et mobilt æblemosteri, Det mobile mosteri ( http://detmobilemosteri.dk )

    Følg mig her:
  • facebook
  • googleplus
  • linkedin
  • twitter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *