Nem opskrift til lækker snickerskage

Dato: 02. december 2014
KategoriMad 
Tags: Snickers, Kage, Dessert, Chokolade, Fløde, Peanuts, Pistacie, Sukker, NødderGanache

I weekenden var jeg, som tidligere skrevet, nede hos min mormor i Nakskov. Da jeg sad i pensionist-bussen, Bus Madsen, på vej hjem søndag aften fik jeg lyst til at bage en kage til arbejdet. Mandag morgen flyttede vi nemlig i nye lækre lokaler i indre by. Lige midt i downtown med udsigt til Købmagergade. Det skulle fejres synes jeg.
Nogle af mine kollegaer har i noget tid punket mig for at lave hjemmelavet snickers. Men hvis der er én ting, jeg ikke er god til er det “tell-me-what-to-do”. Så i stedet for at lave almindelige snickers-barer, blev det til en snickerskage. Stor forskel 😉

Opskriften er nem og resultatet blev lækkert.

Nem opskrift til lækker snickerskage

Rating: 51

Forberedelsestid: 15 minutes

Tilberedningstid: 2 hours, 30 minutes

Samlet tidsforbrug: 2 hours, 45 minutes

Portioner: 1 ovnfastfad = mange personer.

Små mundrette hapsere

Nem opskrift til lækker snickerskage

Gennemgang med opskrift og billeder af, hvordan du laver en lækker Snickers Kage, med chokolade ganache og peanuts

Ingredienser

  • Bund:
  • 200 gr smør
  • 4 dl sukker
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 3 spsk peanutbutter
  • 3 æg
  • 4 dl mel
  • 250 gr. saltede peanuts
  • Karamel:
  • 1 stang vaniljestang
  • 1,5 dl. piskefløde
  • 1,5 dl. sirup
  • 75 gr. smør
  • 3 spsk. kakao
  • 3 dl. sukker
  • Chokolade ganache:
  • 25 gr. smør
  • 250 gr. mørk chokolade
  • 0,5 dl. piskefløde
  • Pynt:
  • Pistacienødder

Fremgangsmåde

  • Pisk blødt smør og sukker i en skål med et piskeris. Smæk æggene ned i i skålen. Et ad gangen og pisk hvert æg godt ud, før det næste kommes i.
  • Pisk peanutbutter, mel og bagepulver i smørblandingen.
  • Fordel dejen i en bradepande. Jeg brugte et ildfast fad, hvilket ikke var så smart da bunden blev lidt for tyk.
  • Dejen skal ca. være en 1 cm. høj.
  • Kagen bages i 20-25 minutter ved 200 gr. Den skal være gennembagt.
  • Imens kagen er i ovnen skal karamellen laves.
  • Start med at tag marven ud fra vaniilje-stangen. Jeg plejer at bruge Blomsterberg-tricket for at få fordelt vaniljekornene bedst muligt ud.
  • Bland ingredienserne sammen i en gryde og kog det op.
  • Det skal koge i ca. 8-10 minutter.
  • Når bunden er færdigbagt prikkes der en del huller i dejen, så karamellem kan løbe derned. Herefter kommes grofthakkede peanuts på den bagte bund. (Der skal mange flere på end på billedet)
  • Hæld den varme karamel på dejen og peanutsene.
  • Stil kagen på køl. Den skal være helt kold før chokolade ganachen kommes på.
  • Ganachen er nem og hurtig at lave.
  • Bland ingredienserne sammen i en skål og kom den i en mikrobølgeovn i 1 minut. Alternativt kan du varme det op over et vandbad.
  • Rør det hele godt sammen efter den korte tur i mikrobølgeovnen.
  • Hæld det på kagen og pynt med pistacienødder. Ikke nødvendigt, men meget pænt.
  • Når ganachen(elsker det ord! :D) er blevet kølet af er den klar til at blive skåret i små mundhapsere.
  • Kagen kan spises helt kold(vil jeg anbefale) eller ved stuetemperatur.
  • Kan også snildt fryses ned.
http://www.jacobdklarsen.dk/2014/12/02/nem-opskrift-til-laekker-snickerskage/

snickerskage (2)

Om 

Jeg er en fyr på 26 år, der er glad for mad, natur, kaffe, kultur og politik.
Pt. bosiddende i Skotland, hvor jeg arbejder med jagt på et gods.
Uddannet indenfor Offentlig Administration. Senest arbejdet indenfor ejendoms- og erhvervsmæglerbranchen, som Kunde- og driftsansvarlig for Ejendomstorvet.dk
Derudover driver jeg et mobilt æblemosteri, Det mobile mosteri ( http://detmobilemosteri.dk )

    Følg mig her:
  • facebook
  • googleplus
  • linkedin
  • twitter

3 comments

  • Louise

    Hej Jacob,
    Glæder mig til at prøve din opskrift.
    Ville blot høre hvor mange personer der er kage til, hvis jeg følger din opskrift?
    Hilsner
    Louise

    View Comment
    • jacobdklarsen

      Hej Louise

      Det kan jeg godt forstå. Håber den bliver god 🙂

      Opskriften giver kage til et almindeligt ovnfastfad.
      Da det er en kage der ligger tungt kan man ikke spise meget af den på én gang. Derfor skar jeg den også i små mundrette størrelser. Så et ovnfast fad delt i små firkanter på ca. 2,5 cm X 2,5 = mange stykker.
      Jeg tog den med arbejdet, hvor vi ca. 10 personer. Der var til næste dag også 🙂

      Held og lykke. Lad mig endelig høre, hvordan resultatet bliver:)

      View Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *