Røget fasanbryst med jordskokkepure

10. december 2014 by jacobdklarsen

Dato: 10. december 2014
Kategori: Mad
Tags: Vildt, Spis Naturen, Fasan, Rygeovn, Jagt, Jordskokker, Selvforsyning, Madprojekt, Enebær, Røget, RygningI går havde jeg herlig aften med en sød pige. Så i morges stod jeg med højt humør og masser af overskud. Derfor tænkte jeg at i dag skulle være dagen, hvor jeg endelig kunne få lavet madprojekt, som jeg har ville lave i lang tid. Nemlig røget fasanbryst

Alle de opskrifter jeg har læst, har været temmelig besværlige og tidskrævende. Derfor besluttede jeg mig for at prøve at ryge fasanbrysterne på på min egen nemme måde. Resultatet blev virkelig lækkert.
Som i det er noget af det bedste jeg har lavet i lang tid.

Røget fasanbryst med jordskokkepure

Rating: 51

Forberedelsestid: 5 hours

Tilberedningstid: 20 minutes

Samlet tidsforbrug: 5 hours, 20 minutes

Røget fasanbryst med jordskokkepure

Opskrift til hvordan du på en nem og hurtig måde ryger fasanbryster. Røget fasanbryst er virkelig en overset delikatesse!

Ingredienser

  • Fasanbryster
  • Groft salt
  • Enebør
  • Hele peberkorn

Fremgangsmåde

  • I en morder kværnes peber, rosenpeber og enebær
  • I en stor plastikboks kommes rigeligt med groft salt sammen med peberblandingen.
  • Læg brysterne i boksen og ryst det hele godt sammen.
  • Sættes på køl i ca. fire timer.
  • Herefter skal de udvandes i koldt vand i ca. i 30-60 minutter.
  • Så er brysterne klar til blive røget.
  • De kan ryges i en lille glad rygeovn, også kaldet en "kasper røghat".
  • Tænd blusene under og varm noget fin rygesmuld op i ovnen. Når der begyndte at komme godt med røgudvikling inde i ovnen, smides jeg brysterne ind. De fik ca. 5-10min på hver side afhængig af varmen i ovnen.
  • Herefter er brysterne færdige og klar til at blive spist.
  • Som tilbehør lavede jeg en lækker jordskokkepure, en frisk salat af spidskål, pære og hasselnødder. Samt en lækker vildt sovs, fra en fond jeg havde i fryseren.
https://jacobdklarsen.dk/2014/12/10/roget-fasanbryst/

 

Jordskokkepure lavede jeg af jordskokker fra min fars have.

Jordskokker fra havenJeg skrællede jordskokkerne, skar dem i mindre stykker og kogte dem møre i mælk.

Da de var kogt møre kom jeg godt med blåskimmel, parmesan, frisk rosmarin, salt, peber i gryden og kørte det igennem med en stavblender. Smag til med æblecidereddike.

Jordskokkepure

Salat bestod som sagt bare en fintskåret spidskål, pære, hasselnødder, lidt olie, creme fraiche, citron og salt peber.Billede 10-12-14 14.50.05

Hasselnødderne hakkede jeg groft og stegte gyldne i honning. Billede 10-12-14 15.10.08

Røget fasanbryst


2 Comments »

  1. […] ikke særlig stor fan af tarteletter. Men da jeg havde lidt fasan tilbage fra forleden, hvor jeg røg fasanbryster, tænkte jeg at jeg ville lave en tarteletter med fasan, og prøve at få en del smag […]

    Pingback by Tarteletter med fasan og blå ost — 16. december 2014 @ 10:04

  2. […] Jeg har bl.a. tidligere skrevet en lignende indlæg, hvor jeg lavede røget fasanbryster med en jordskokkepure. […]

    Pingback by Hjemmerøget fasanbryst — 1. januar 2016 @ 14:57

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/2/2/1/jacobdklarsen.dk/httpd.www/wp-content/themes/wordpress-naked/comments.php on line 51