Levermousse af rådyr

Levermousse af rådyr

Dato: 21. januar 2015
Kategori: Mad
Tags: Vildt, Jagt, Rådyr, Lever, Cognac, Hvidløg, Løg, Tapas, Appetizer, Smør, Fløde

For en del år siden var jeg i et jagtkonsortium, hvor en flink mand ved navn Hans ofte var gæst.
Hans er her desværre ikke længere, men hans hjemmeside med mange lækre vildt opskrifter findes stadig.
Blandt disse mange opskrifter, har jeg længe godt kunne tænke mig at prøve at lave Hans’ rådyrlevermousse.

Jeg tog derfor en flot stor rådyrlever op af fryseren tirsdag morgen, og da jeg kom hjem fra arbejde om aftenen gik jeg igang med at lave moussen. Det er utrolig nemt, og det hele foregik mens jeg så VM i Håndbold Danmark – Tyskland. God kamp!
De næste dage kommer jeg ikke til at lave aftensmad da de næste aftener indtil mandag kommer til stå på fodboldtræning onsdag, møde torsdag, teater fredag, fodbolddommer lørdag og dommerkursus søndag. Det betyder for mit vedkommende hurtig skodmad på farten. Derfor var det heldigt at nedenstående opskrift kom til at smage vildt godt. Her dagen efter kan jeg stadig få den lækre fede smag frem fra leveren, samtidig med det smagte lækkert af vildt.

Levermousse af rådyr

Rating: 41

Forberedelsestid: 10 minutes

Tilberedningstid: 15 minutes

Samlet tidsforbrug: 25 minutes

Portioner: En god portion til rigtig mange madder.

Levermousse af rådyr

Ingredienser

  • 300 gr rådyrlever (eller andet vildt-lever)
  • 100 gr smeltet smør
  • 1 dl. fløde
  • 1 dl. cognac
  • 1 fed hvidløg
  • 1/4 løg
  • 1 lime
  • 1 tsk. tørret rosmarin
  • ½ tsk. salt

Fremgangsmåde

  • Start med at rens leveren for urenheder og sener.
  • Skær den derefter små tern
  • Varm en pande op med en klat smør og steg finthakket hvidløg og løg. Når løgene er blevet gyldne tilsættes leveren, rosmarin, salt og limesaft fra en halv lime. Steg ved middelvarme. Leveren skal skifte farve på alle sider. Dette tager ca. et par minutter. Skru herefter op på fuldt blus og når det begynder at blusse godt op tilsættes cognacen, som antændes.
  • Flamber leveren indtil flammerne går ud. Sluk derefter for panden og lad leveren køle af i en halv times tid.
  • I en skål kommes smeltet smør, fløde og leveren og væsken fra panden. Blend herefter det hele godt sammen. Alternativt kan du køre det igennem en foodprocesser.
  • Det er vigtigt det bliver helt fint og glat. Der må ikke være små stykker lever i. Eventuelt tilføj mere fløde for at gøre den glattere.
  • Smag til med salt, peber og limesaft.
  • Kom herefter i et sylteglas eller plasticboks og sæt i køleskabet.
  • Når levermoussen er kølet af kan den skæres i skiver eller smøres på brød.

Noter

Server på ristet brød med cornichoner og timian. Smager også godt med basilikum og tomater.

http://www.jacobdklarsen.dk/2015/01/21/levermousse-af-radyr/

Det er bestemt ikke sidste gang jeg har lavet levermousse af rådyr.
Det vil passe fint til tapas-anretninger og andre små appetizere.

Om 

Jeg er en fyr på 26 år, der er glad for mad, natur, kaffe, kultur og politik.
Pt. bosiddende i Skotland, hvor jeg arbejder med jagt på et gods.
Uddannet indenfor Offentlig Administration. Senest arbejdet indenfor ejendoms- og erhvervsmæglerbranchen, som Kunde- og driftsansvarlig for Ejendomstorvet.dk
Derudover driver jeg et mobilt æblemosteri, Det mobile mosteri ( http://detmobilemosteri.dk )

    Følg mig her:
  • googleplus
  • twitter
  • facebook
  • linkedin

1 Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *