Lækker ærtepuré

Dato: 26. januar 2015
Kategori: Mad
Tags: Ærter, Spis Naturen, Sund mad, Parmesan, Citron, Sommer

I disse til tider triste grå vintermåneder kan man hurtigt komme til at savne sommeren og de dejlige friske grøntsager, frugter og bær.
Her kommer ærtepuré ind i billedet. Ærtepuré smager lækkert og kan godt lede tankerne hen mod sommerens dejlige søde ærter. Samtidig har det en flot farve, som man kan lave flotte anretninger med.

Lækker ærtepuré

Forberedelse: 

Tilberedning: 

Total: 

Portioner: 4 personer

Opskrift til lækker ærtepuré med parmesan, mandler, citron, olie og mynte. Smager dejligt og flot farvestrålende.
Ingredienser
  • 400 gr.ærter ca.
  • 3 spsk god olie
  • 1 håndfuld parmesanost
  • 1 stilk mynte
  • Citronsaft / limesaft
  • Salt og peber
  • Evt. lidt creme fraise (ikke nødvendigt)
  • Evt. lidt mandler
Fremgangsmåde
  1. Ærter gøres klar. Hvis de er frosne skal de tøes op i mikrobølgeovn, dampes eller i varmt vand. Hvis de er friske skal de koge i et par minutter.
  2. Herefter blendes ærter, parmesan, mandler, mynte, olie i en blender.
  3. Smag til med salt og peber og citronsaft.
  4. Herefter klar til servering.
Bemærkninger
Ærtepuré kan laves på virkelig mange måder.
Grundstammen er dog altid ærter og citron.
Herefter kan øvrige ingredienser tilføjes eller undlades som ønsket.
Nogle bruger desuden friske rødløg/skalotteløg og hvidløg og en del creme fraiche.
Prøv dig frem og find din favorit.
En god lækker ærtpuré kan serveres til utrolig mange ting.

Her serveret til dampet torsk. 
Ærtepure med damapet torsk

Her serveret til en god tartar.Tartar med ærtepure

Om 

Jeg er en fyr på 26 år, der er glad for mad, natur, kaffe, kultur og politik.
Pt. bosiddende i Skotland, hvor jeg arbejder med jagt på et gods.
Uddannet indenfor Offentlig Administration. Senest arbejdet indenfor ejendoms- og erhvervsmæglerbranchen, som Kunde- og driftsansvarlig for Ejendomstorvet.dk
Derudover driver jeg et mobilt æblemosteri, Det mobile mosteri ( http://detmobilemosteri.dk )

    Følg mig her:
  • facebook
  • googleplus
  • linkedin
  • twitter

2 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *