Pulled rådyr i stegeso

Dato: 09. februar2015
Kategori: Mad
Tags: Rådyr, Vildt, Jagt, Spis Naturen, Kødradicchio, Stegeso, Römertopf, Rådyrbov, Harissa

Det sidste lange stykke tid har jeg haft lyst til at forsøge at lave pulled rådyr.
Efter at have set et opslag på facebook fra facebook-gruppen Jagt Mad, hvor der var en der havde lavet pulled rådyr i stegeso, tænkte jeg at nu skulle det være.
Efter lidt overvejeler omkring smagen kom jeg frem til at jeg gerne ville lave en stærk udgave med bid i. Derfor valgte jeg at bruge en god harissa, som min gode ven Michael havde taget med hjem fra Tunesien i sommers.

Lang historie kort. Efter at have dømt Futsal det meste af lørdag eftermiddag og været til hyggelig fødselsdag kom jeg sent hjem lørdag aften og burde egentligt have smuttet direkte i seng.
Men af en-eller-anden årsag gik jeg igang med at lave pulled rådyr. Jeg smed den i ovnen natten over og da jeg stod op duftede der herligt i hele lejligheden. Så jeg startede søndag morgen med to pulled rådyr burgere inden jeg skulle på kursus kl. 08:30 i proaktiv ledelse. Haha 😀

Pulled rådyr i stegeso

Forberedelse: 

Tilberedning: 

Total: 

Portioner: 4 personer

Opskrift med billeder til krydret pulled rådyr i stegeso. Bliver dejlig saftigt, smagfuldt og mørt.
Ingredienser
  • Rådyrbov / rådyrkølle
  • Rødvin
  • Hvidløg
  • Harissa
  • Tørret rosmarin
  • Rødløg
  • Farin
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Start med at fjern hinder, sener og urenheder fra rådyrboven eller køllen.
  2. Gnid den godt ind i harissa, salt og peber, farin og tørret rosmarin.
  3. Læg den derefter i en pose og læg den på køl i 4-5 timer. (dette sprang jeg over, og resultatet blev glimrende alligevel)
  4. Smid den i stegeso og kom godt med hvidløg, rødløg i. Fyld bunden med 1-2 cm. rødvin.
  5. Stegesoen sættes ind i varm ovn på ca. 220 gr.
  6. Efter 10 minutter skrues der ned på 100 gr.
  7. Efter 4 timer tages stegesoen ud. Kødet skulle gerne se sådan ud. NB. Husk at tilberedningstiden afhænger af størrelsen. Jeg brugte en lille bov.
  8. Derefter er det ellers bare at anrette dem i en god burger.
Bemærkninger
Jeg lavede en hurtig udgave med nogle grove boller, hvidløgsmayo, bitter radicchio og en stærk cayennepeber-dressing.
Smagte virkelig lækkert.
 

Om 

Jeg er en fyr på 26 år, der er glad for mad, natur, kaffe, kultur og politik.
Pt. bosiddende i Skotland, hvor jeg arbejder med jagt på et gods.
Uddannet indenfor Offentlig Administration. Senest arbejdet indenfor ejendoms- og erhvervsmæglerbranchen, som Kunde- og driftsansvarlig for Ejendomstorvet.dk
Derudover driver jeg et mobilt æblemosteri, Det mobile mosteri ( http://detmobilemosteri.dk )

    Følg mig her:
  • googleplus
  • twitter
  • facebook
  • linkedin

2 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *