Opskrift på cheesecake

21. februar 2015 by jacobdklarsen

Dato: 21. februar 2015
Kategori: Mad
Tags: Kage, Dessert, Ost, Citron, Sukker, Kiks,  Jordbær, Husblas, Cheesecake

Jeg har en svaghed for cheesecake. Det er uden tvivl min yndlings kage. Faktisk er jeg så vild med den at da jeg var i London sidste forår, med en god ven, så brugte vi halv dag på at jagte konditorer, der kunne lave en ordentlig cheesecake. Det lykkedes. Gran Cafe Londra ved Harrods var dygtige til at lave cheesecake.
I min verden skal cheesecakes have en hård kiksebund med en snert af salt. En frisk fast ostecreme med citronsmag og en sød gele på toppen.

Nedenstående opskrift på cheesecake er en blanding af de forskellige cheesecakes jeg har smagt. Jeg synes selv resultatet er super.
Nedenstående billede er dog med en lidt mislykkedes gele fra et forsøg med hindbærgele, der aldrig rigtig størknede helt. Opskriften indeholder en skudsikker gele-opskrift, men synes nu alligevel det ser meget pænt ud.

 

Lækker cheesecake

Forberedelse: 

Tilberedning: 

Total: 

Portioner: 10 personer

Opskrift på cheesecake med kiksebund, ostecreme og flot jordbær-gele. Nem opskrift som giver et lækkert resultat.
Ingredienser
  • 250 gr Digestive kiks
  • 0,5 tsk. salt
  • 125 gr smør
  • 160 gr. sukker
  • 1¼ dl. vand
  • 6 blade husblas
  • 6 æggeblommer
  • Citronsaft fra 1,5 økologiske citroner
  • Skal fra 1 citron
  • 500 gr. naturel flødeost (aldi har en god billig en)
  • 3 dl. piskefløde
  • Gele:
  • 350 gr. frosne jordbær eller andre bær
  • 100 gr. sukker
  • 2 blade husblas
Fremgangsmåde
  1. Kiksebund:
    Start med at knus kiksene og rør dem sammen med smeltet smør og lidt salt.
  2. Pres det derefter sammen i en springform og sæt på køl.

  3. Ostecreme:
  4. Kog sukker og vand sammen. Det skal koge indtil det begynder at blive tykt i det.
  5. Konsistensen skal være sådan at når du tager en teske ned i gryden og derefter hælder sukker-vandet op på en tallerken skal sukker-vandet ikke bare flyde ud. Derimod skal den kunne løbe langsomt rundt med en lille dråbe forrest, hvis du vender tallerken 90 grader.
  6. Æggeblommerne piskes godt sammen i et par minutter.
  7. Den varme sukkerlage hældes i æggemassen under piskning. Lidt af gangen. Pisk til du har luftig masse.
  8. Husblasbladene lægges i blød i koldt vand i 5 minutter.
  9. Herefter fiskes de op og varmes op i en gryde, med en lille sjat vand smeltes ved svag varme.
  10. I en ny skål piskes flødeost, citronsaft sammen.
  11. Kom den smeltede husblas i lidt af gangen, mens der piskes.
  12. Bland det sammen med æggemassen.
  13. Fløden piskes til flødeskum og vendes i.
  14. Rør sammen til en ensartet masse og hældes ud over kiksebunden og stilles på køl

  15. Jordbær-gele:
  16. De frosne bær kommes i en gryde med sukker og koges op.
  17. Sigt bærene så vi kun får saften. Mos lidt i bærmassen med en ske for at få det sidste med.
  18. Den opblødte husblad og jordbær saften hældes i en glasskål og sættes i mikroovnen i 15 sekunder, derefter piskes sammen.
  19. Når jordbærgelen er kølet helt af, hældes den over cheesencaken. Hvis den stadig er varm vil det øverste af ostecremen smelte og lave et grimt mønster.
  20. Stil derefter på køl i et par timer og så er den klar til at blive nydt.

 


1 kommentar »

  1. Wow den ser lækker ud. Mine tænder løber allerede i vand

    Kommentar by Pernille S — 23. februar 2015 @ 7:57

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/2/2/1/jacobdklarsen.dk/httpd.www/wp-content/themes/wordpress-naked/comments.php on line 51