Rådyr rullepølse

23. februar 2015 by jacobdklarsen

Dato: 23. februar2015
Kategori: Mad
Tags: Rådyr, RullepølseVildt, Jagt, Spis Naturen, Kød, Gammel-Dansk-Mad, Pålæg, Rødløg, Persille, Enebær

Jeg kan godt lide at lave rullepølser. Det er sjovt og nemt.
Til en nytårsaften for er par år siden, var der lavet sådan nogle bordkort-ting, som skulle præsentere en for de andre gæster. På mit bordkort var der skrevet:
1517233_630883290303154_1074016025_n

 

Det passede vel egentligt meget godt 🙂
I weekenden havde jeg lidt alenetid, og da jeg havde nogle små rådyrslag liggende i fryseren, var det vist tid til at lave rådyr rullepølse. Slagene var så små at det blev en lille mikro-rullepølse. Men godt smagte den.

Jeg har også en anden opskrift på Vildt rullepølse, som du kan finde her: Vildt Rullepølse

Vildt rullepølse af rådyr

Rådyr rullepølse

Forberedelse: 

Tilberedning: 

Total: 

Opskrift og fremgangsmåde til at lave rådyr rullepølse med persille, rødløg og enebær. Nemt at lave og smager bedre end supermarkedets kedelige rullepølse.
Ingredienser
  • Rådyrslag
  • Persille
  • Rødløg
  • Salt og peber
  • Enebær
  • Tørret rosmarin
  • Husblas
  • Laurbærblade
Fremgangsmåde
  1. Start med skær slaget fri far ribbene.
  2. Skær derefter sener, hinder, osv. fra så du kun har kødet, med lidt fedt, tilbage.
  3. Kom derefter godt med salt på kødet.
  4. Hakket persille og rødløg kommes på slaget.
  5. I morder knuses godt med hvid peber (almindelig peber kan også gå an), enebær og tørret rosmarin.
  6. Blandingen fordeles på slaget.
  7. Husblas lægges på slaget, hvorefter der rulles sammen og bindes stramt med en kødsnor.
  8. Rullepølsen lægges i en gryde med vand, laubærblade, peberkorn og løg og koges i en times tid.
  9. Derefter skal rullepølsen bare lægges i pres i en rullepølsepresser i et døgn. Læg eventuelt rullepølsen i pose. Det holder på saften og så slipper du for at gøre presseren ren.
  10. Derefter er den klar til at blive spist. Velbekommen.
Bemærkninger
Server på et godt stykke rugbrød med rødløg, eventuelt syltede rødløg, kraftsky og persille.

 


1 kommentar »

  1. […] jeg i sidste uge lavede rådyr rullepølse havde jeg nogle ribben tilbage. De skulle da ikke gå til spilde. Og da der i fredags var […]

    Pingback by Rådyr ribs — 4. marts 2015 @ 17:55

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/2/2/1/jacobdklarsen.dk/httpd.www/wp-content/themes/wordpress-naked/comments.php on line 51