Stegt skrubbe med remoulade

Dato: 19. marts 2015
Kategori: Mad
Tags: Skrubbe, Fisk & Skaldyr, Remoulade, Fiskeri, Spis Naturen, Mayonnaise, Gammel Dansk Mad

Jeg har haft en herlig uge. Den er gået hurtigt. Og nu venter en dejlig weekend.
I løbet af ugen har der, udover arbejdet, været en del på programmet. Perchs thehandel med mor + søster til den store omgang five o’clock tea med tilhørende kager. kan anbefales.
Forsat kedelig teoriundervisning til et kørekort, jeg udelukkende tager af praktiske årsager.
Bestået højst-mulige løbetest hos DBU, hvilket vil sige at jeg for første gang har et kondital over 58. det jeg lidt stolt over. Fejrede det med at tage til jam-koncert-ting onsdag aften. Det var okay hyggeligt.

I aften har jeg haft en hyggelig alene-aften. Derfor besluttede jeg mig for at lave en en af mine livretter: Stegt rødspætte med remoulade. nuvel, det viste sig at det var skrubber jeg havde taget op af fryseren. Stegt skrubbe med remoulade er mindst lige så godt 😉

At flå, filetere, panere og stege fladfisk er nemt og tager ikke lang tid. Det kan alle finde ud af. Der, hvor pointene scores er på den hjemmelavede remoulade. Hjemmelavet remoulade er et sikkert hit. Det kan på ingen måde sammenlignes med de klamme købeudgaver.

Stegt skrubbe med remoulade

Rating: 51

Forberedelsestid: 15 minutes

Tilberedningstid: 20 minutes

Samlet tidsforbrug: 35 minutes

Stegt skrubbe med remoulade

Stegt skrubbe med remoulade er smagen af dansk sommer og god dansk mad. Nemt at lave og smager herligt.

Ingredienser

  • Skrubber
  • Æg
  • Rasp
  • Salt og peber
  • Smør
  • Asparges fra glas
  • Rejer
  • Dild
  • Hjemmelavet remoulade
  • 1,5 dl. neutral olie
  • 1 æggeblomme
  • æggevide fra et havlt æg
  • salt og peber
  • 1 tsk. sennep
  • 1 spsk. creme fraiche
  • 1 spsk. hakkerpurløg
  • 1 spsk. hakket kapers
  • 1 spsk. hakket cornichoner
  • 1 spsk. gulerødder
  • 1 spsk. hakket løg
  • 1 spsk. hakket frisk estragon
  • 1 spsk gurkemeje
  • 1 spsk. citronsaft

Fremgangsmåde

  • Start med at flå skrubberne
  • Skær derefter fileterne fra.
  • Vend dem i et pisket æg og rasp blandet med salt og peber.
  • Steges i rigeligt smør.
  • Hjemmelavet remoulade
  • Kom æggeblommen og lidt æggehvide ned i et høj glas, som din stavblender kan komme ned i. Kom dijonsennep, salt, peber og olie i glasset. Vent til olien har lagt sig oven på ægget.
  • Sæt stavblenderen ned på bunden og vent til olien igen er det øverste lag.
  • Start stavblenderen med små tryk. Når du kan se mayonnaisen begynder at komme frem, kan du holde stavblenderen inde i længere tid ad gangen.
  • Kør alle grøntsagerne og krydderurterne igennem en blender, eller hak det fint i hånden.
  • Kom mayonnaisen, creme fraichen, gurkemeje og grøntsagerne op i en skål og bland det hele sammen. Smag til med salt, peber, sukker og citronsaft.
  • Anret det hele pænt på et stykke ristet franskbrød med salat, tomat, rejer, asparges og dild.
  • Ps. Det er vigtigt at bruge asparges fra glas! De der rigtig kedelige trevlede ulækre nogen. De hører sig simpelthen bare til nogle retter, bl.a. denne og tarteletter.
http://www.jacobdklarsen.dk/2015/03/19/stegt-skrubbe-med-remoulade/

Jeg har tidligere lavet stegte fladfisk med kålrabifritter og hjemmelavet remoulade:

Photo 19-05-14 19.10.29 (1)

Smager også godt med ramsløgpesto og kartofler:

Photo 07-04-14 18.16.59

 

 

Om 

Jeg er en fyr på 26 år, der er glad for mad, natur, kaffe, kultur og politik.
Pt. bosiddende i Skotland, hvor jeg arbejder med jagt på et gods.
Uddannet indenfor Offentlig Administration. Senest arbejdet indenfor ejendoms- og erhvervsmæglerbranchen, som Kunde- og driftsansvarlig for Ejendomstorvet.dk
Derudover driver jeg et mobilt æblemosteri, Det mobile mosteri ( http://detmobilemosteri.dk )

    Følg mig her:
  • facebook
  • googleplus
  • linkedin
  • twitter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *