Panna Cotta med rabarber

Dato: 28. april 2015
Kategori: Mad
Tags: Panna CottaVanilje, Rabarber, DessertSpis Naturen, Sukker, Mynte, Fløde

Som jeg skrev om i sidste uge er sæsonen for rabarber alvor gået igang. Det er tydeligt ude i haverne, på mit instagram-feed og på de blogs jeg følger. Lækkert.
Jeg havde et par stilke tilbage fra sidste uge, hvor jeg lavede rabarber-dessert-klassikeren Rabarber Crumble. De stilke skulle jo ikke gå til spilde, så derfor lavede jeg  den italienske søde fløde dessert panna cotta med rabarber.

Jeg lavede desserten en aften i sidste uge, inden jeg skulle ud at dømme en fodboldkamp. Da jeg fløjtede kampen af skyndte jeg mig hjem for at tage panna cottaen med rabarber ud af køleskabet og nyde den sammen med den sidste aftensol på altanen.

Opskriften er den samme som jeg plejer at bruge når jeg laver panna cotta. Den er utrolig nem og giver en lækkert resultatet hver gang. I bunden af indlægget kan du finde links til andre udgaver af samme opskrift.

Panna Cotta med rabarber

Rating: 51

Forberedelsestid: 5 minutes

Tilberedningstid: 15 minutes

Samlet tidsforbrug: 20 minutes

Panna Cotta med rabarber

Nem opskrift til lækker sommerdessert: Panna cotta med rabarber. Den syrlige og søde rabarberkompot er et perfekt modspil til panna cottaen.

Ingredienser

    Panna Cotta
  • ½ liter piskefløde
  • 1 vaniljestang
  • 6 spsk sukker
  • 3,5 blade husblas
  • Rabarber-kompot
  • 2 rabarberstilke
  • 4 spsk sukker

Fremgangsmåde

  • Rabarberstilkene skæres i små tern.
  • Kommes i en gryde med lidt vand og godt med sukker. Lad det koge indtil det har en konsistens som syltetøj.
  • Kornene fra vaniljestangen skrabes ud og masses fint sammen med lidt sukker.
  • Sukker, vaniljesukker, vaniljestang og fløde bringes i kog ved svag varme.
  • Når det har kogt i ca. 15 minutter slukkes for varmen. Blødgjort husblas (2 min i koldt vand) kommes i og der røres godt rundt.
  • Den varme panna cotta hældes op i små glas. Hæld kun op glassene halvt op.
  • Glassene stilles derefter på køl i ca. en halvtime, til panna cottaen er stivnet.
  • Derefter kommes der et lag rabarberkompot ovenpå og det sidste af flødemassen hældes over. Så længe flødemassen bare er i gryden stivner det ikke.
  • Glassene stilles på køl igen til hele er stivnet.
  • Derefter er det bare at pynte med lidt mynte og små råsyltede rabarbertern.
http://www.jacobdklarsen.dk/2015/05/04/panna-cotta-med-rabarber/

Jeg har tidligere lavet panna cotta på samme fremgangsmåde, hvor jeg i stedet for rabarber har brugt blommer og hindbær.

Panna cotta med blommekompot

Billede 13-08-14 21.47.54

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Panna cotta med hindbær-sirup

Photo 30-04-14 18.23.07

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om 

Jeg er en fyr på 26 år, der er glad for mad, natur, kaffe, kultur og politik.
Pt. bosiddende i Skotland, hvor jeg arbejder med jagt på et gods.
Uddannet indenfor Offentlig Administration. Senest arbejdet indenfor ejendoms- og erhvervsmæglerbranchen, som Kunde- og driftsansvarlig for Ejendomstorvet.dk
Derudover driver jeg et mobilt æblemosteri, Det mobile mosteri ( http://detmobilemosteri.dk )

    Følg mig her:
  • googleplus
  • twitter
  • facebook
  • linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *