Club Sandwich med garam masala kylling

Dato: 20. juni 2015
Kategori: Mad
Tags: Kylling, Sri Lanka, Garam Masala, Nem aftensmad, Sandwich, Karry, Bacon, Frokost, Koriander

Efter min mor tog den lækre krydderiblanding Garam Masala med hjem fra en ferie i Sri Lanka, har jeg forsøgt at bruge blandingen i forskellige retter.
Garam Masala er en krydderiblanding, som bliver brugt i specielt Indien, Pakistan og Sri Lanka. Garam Masala betyder Stærk / varm krydderiblanding. Blandingen varierer fra land til land. Denne blanding indeholdt: laurbærblade, kanel, nelliker, kardemomme, koriandfrø, spidskommen, fennikelfrø, cayennepeber, stjerneanis og muskat.
– Jeg foretrækker at bruge krydderiblandingen på kylling, og efter et par forsøg er jeg kommet frem til verdens bedste udgave af en club sandwich. Orientalsk club Sandwich med garam masala kylling. Uden at overdrive så er min udgave med garam masala marineret kylling, en karrydressing med koriander og blegselleri, rødløg og bacon den bedste club sandwich jeg har smagt.
Lidt selvfed må man gerne være engang i mellem 😉

I dag har jeg været ædru i 2 år og 2 måneder, og da jeg havde en hyggelig formiddag alene i lejligheden, besluttede jeg mig for at lave denne sandwich til frokost.

Club Sandwich med garam masala kylling

Rating: 51

Forberedelsestid: 10 minutes

Tilberedningstid: 1 hour, 10 minutes

Samlet tidsforbrug: 1 hour, 20 minutes

Club Sandwich med garam masala kylling

Opskrift til en virkelig lækker udgave orientalsk udgave af club sandwich med garam masala kylling, koriander og blegselleri.

Ingredienser

  • Sandwichbrød
  • 2 kyllingebryster
  • Garam masala
  • Champignoner
  • Grønne salatblade
  • Rødløg
  • Bacon
  • Karrydressing
  • 3 spsk creme fraiche
  • 1 spsk mayonnaise (gerne hjemmelavet)
  • 3 tsk god karry
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk god sennep
  • Finthakket rødløg fra 1/4 rødløg
  • En håndfuld koriander
  • 1 stilk blegselleri
  • Lidt salt og peber
  • Lidt citronsaft

Fremgangsmåde

  • Kyllingen tilberedes i en stegeso med garam masala og champignon.
  • Efter en time tages tid i ovnen er kyllingen færdig.
  • Brysterne lægges på køl.
  • Dressing blandes sammen.
  • Smag til med karryen, salt, citronsaft og sukker.
  • Baconen steges sprødt og brødet lægges ovenpå, så det kan suge baconfedtet til sig.
  • Brødet kan ristet sprødt efterfølgende på brødrister.
  • Brødet smøres med dressingen.
  • Salat kommes på.
  • Den afkølede kyllingen skåret i skiver lægges på.
  • Rigeligt med dressing.
  • Bacon, et par rødløgsringe og friske koriander kommes på toppen.
  • Derefter er denne lækre udgave af en club sandwich klar til at blive spist 🙂 Velbekommen.
http://www.jacobdklarsen.dk/2015/06/20/club-sandwich-med-garam-masala-kylling/

En anden god grundopskrift på en club sandwich kan findes her: Opskrift på clubsandwich med kylling

Andre gange jeg har lavet denne sandwich har det set sådan ud

Club Sandwich med karrydressing
Club sandwich med kylling og bacon

 

Salaten var i øvrigt fra mit lille drivhus i min 2værelses lejlighed.
Salad from aquaponics Salat fra drivhus

 

Du kan i øvrigt læse dette indlæg, hvor også tilbereder kylling i garam masala

Kylling i garam masala med ris og fennikel

Om 

Jeg er en fyr på 26 år, der er glad for mad, natur, kaffe, kultur og politik.
Pt. bosiddende i Skotland, hvor jeg arbejder med jagt på et gods.
Uddannet indenfor Offentlig Administration. Senest arbejdet indenfor ejendoms- og erhvervsmæglerbranchen, som Kunde- og driftsansvarlig for Ejendomstorvet.dk
Derudover driver jeg et mobilt æblemosteri, Det mobile mosteri ( http://detmobilemosteri.dk )

    Følg mig her:
  • facebook
  • googleplus
  • linkedin
  • twitter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *