Opskrift på persillepesto

Opskrift på persillepesto

Dato: 14. september 2015
Kategori: Mad
Tags: Pesto, Krydderuter, Persille, Pinjekerner, Parmesan, Olie, Citron

Jep, endnu et indlæg om pesto. Denne gang en opskrift på persillepesto.
Jeg spiser rigtig meget pesto. Pasta med pesto, pesto til frokost, pesto på rugbrødsmadder og sågar pesto til morgenmad. Derfor har jeg skrevet en del indlæg om forskellige slags pestoer, som bl.a. pesto af rapsskud, fennikelpesto, klassisk basilikumspesto, ramsløgpesto og et generelt indlæg om pesto pesto pesto

Opskrift på persillepesto

Lækker hjemmelavet persillepesto med tomat

Ude på min altan vokser der  flot kruspersille, så jeg har altid rigeligt med persille. Udover min egen persille fik jeg i sidste uge et stort bundt bredbladetpersille fra Københavns Fødevarefællesskab. Så, hvad gør man når man har pludselig står med alt for meget persille? Man laver selvfølgelig stegt flæsk med per…  persillepesto!

Persillepesto er en lidt mere robust og kraftigt pesto i forhold til en almindelig basilikumspesto. Persillen giver en mere markant smag, hvilket gør pestoen god sandwich og lignende.
I nedenstående opskrift brugte jeg pinjekerner, men normalt ville jeg nok bruge valnødder til persille-pesto.

Jeg vil anbefale at du ikke bruger måle-angivelserne så nøje. Start med at fyld blenderen med al persillen (inkl. stilke) og kom mere ost, kerner og olie i. Blend derefter og tilføj mere ost, kerner og olie indtil den ønskede konsistens og smag opnås.

Opskrift på persillepesto

Rating: 51

Forberedelsestid: 10 minutes

Tilberedningstid: 5 minutes

Samlet tidsforbrug: 15 minutes

Opskrift på persillepesto

Opskrift på persillepesto, som giver en dejlig pesto med en god smag. Persillepesto passer blandt andet godt til sandwich og brød.

Ingredienser

  • 1 stort bundt Persille
  • 1 fed hvidløg
  • 75-100 gr. pinjekerner eller valnødder
  • 50-75 gr. parmesan
  • 1 dl. olie
  • salt og peber
  • evt. citronsaft

Fremgangsmåde

  • Skyl persillen og rist pinjekernerne let på en pande.
  • Fyld blenderen op med al persillen inkl. stilke.
  • Kom halvdelen af pinjekernerne, osten og olie i blenderen.
  • Blend det hele, og tilføj mere ost, olie og kerner indtil den ønskede smag og konsistens opnås.
  • Smag til med salt, peber og eventuelt lidt citronsaft.
http://www.jacobdklarsen.dk/2015/09/14/opskrift-paa-persillepesto/

Og ja, man kan sagtens spise pesto til morgenmad!

Pocheret æg, bønner og persillepesto

Persillepesto med pocheret æg og friske bønner

Æg, tomat og persillepesto

Persillepesto med tomat og æg

 

Om 

Jeg er en fyr på 26 år, der er glad for mad, natur, kaffe, kultur og politik.
Pt. bosiddende i Skotland, hvor jeg arbejder med jagt på et gods.
Uddannet indenfor Offentlig Administration. Senest arbejdet indenfor ejendoms- og erhvervsmæglerbranchen, som Kunde- og driftsansvarlig for Ejendomstorvet.dk
Derudover driver jeg et mobilt æblemosteri, Det mobile mosteri ( http://detmobilemosteri.dk )

    Følg mig her:
  • facebook
  • googleplus
  • linkedin
  • twitter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *