Opskrift på snickerskage

Dato: 11. november 2015
KategoriMad 
Tags: Snickers, Kage, Dessert, Chokolade, Fløde, Peanuts, Sukker, Nødder

I går lavede jeg en lækker snickerskage på en god chokoladebund, karamel, saltede peanuts og overtrukket med chokolade. En kage, der er nem at lave og smager temmelig godt.
Jeg har endnu ikke mødt en person, som ikke kan lide den. Den snaskede brownie-agtige chokoladebund passer perfekt til den salte karamelmasse, samtidig med peanutsene giver et godt crunch.

Kagen havde jeg lavet til mine gode kollegaer til den ugentlige hjemmebag-kageordning på jobbet.

Når ja, hvis enkelte skulle have bemærket det, udover min mor og far, så har jeg holdt en lille pause fra bloggen her.
Jeg har ikke rigtig fået prioriteret at opdatere den da jeg har haft travlt her i løbet af efteråret. Jeg har særlig haft travlt med at dømme fodbold, moste æbler med Det Mobile Mosteri, date piger, skrive afsluttende hovedopgave på studiet, arbejde, og få gjort min lille båd vinterklar. Ting jeg rent faktisk godt kan lide at bruge tid på. Så det er jo dejligt 🙂

Når men, da en del har spurgt efter opskriften på snickerskagen Instagram, kommer den her.
Jeg har tidligere lavet en anden slags snickerskage (på peanutbutter i stedet for brownie-bund). Den opskrift kan ses her.

Opskrift på snickerskage

Rating: 51

Forberedelsestid: 10 minutes

Tilberedningstid: 3 hours

Samlet tidsforbrug: 3 hours, 10 minutes

Portioner: 10 personer

Opskrift på snickerskage

Opskrift til den lækre snickerskage med chokoladebund, saltet karamel og peanuts, der giver en lækker crunch.

Ingredienser

    Chokoladebund:
  • 150 gr smeltet smør
  • 2 æg
  • 2 dl sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,5 dl kakao
  • 1,5 dl hvedemel
  • Karamel med peanut:
  • 1,5 dl fløde
  • 1,5 dl sukker
  • 2 spsk. lys sirup
  • 100 gr mælkechokolade
  • 75 gr smør
  • 2 dl saltede peanuts
  • Mælkechokoladeglasur:
  • 200 gr mælkechokolade
  • 2 tsk neutral olie
  • Pynt:
  • 0,5 dl saltede peanuts

Fremgangsmåde

    Chokoladebund:
  • Kom alle ingredienserne i en skål og rør sammen med ske. Det må ikke piskes sammen, men skal røres sammen. Husk at smøren skal smeltes før den tilsættes.
  • Rør til dejen er glat.
  • Kom i springform og bag i ovn i 20 min ved 180-200 gr.
  • Den skal ikke være helt fast, da den gerne må være lidt svampet.
  • Bagefter sættes den på køl.
  • Karamel med peanut:
  • Når chokoladebunden er kølet ned skal karamellem laves.
  • Kom fløde, sukker og sirup i gryde. Bræk chokoladen i grove stykket og kom i gryden.
  • Varm op under mellemvarme under konstant omrøring. Når det begynder at koge skal det koge i 5-6 minutter. Jeg anbefaler præcist 5 minutter. Husk at rør rundt konstant, så det ikke brænder på.
  • Når det har kogt i 5 minutters tid, tages gryden at varmen. Kom smør i og rundt rundt til det er smeltet.
  • Kom derefter peanuts i karamellen og rør godt rundt.
  • Karamelblandingen hældes over chokoladebunden og sættes på køl igen.
  • Mælkechokoladeglasur:
  • Når karamellen er kølet af (minimum 1 time i køleskabet) smeltes chokoladen over vandband. Kom lidt olie i, så chokoladen ikke knækker og bliver grim når den stivner igen.
  • Chokoladen hældes over kagen.
  • Pynt med peanuts i kanten og stil kagen på køl igen.
  • Når glasuren er størknet er den klar til servering.

Noter

Serveres ved stuetemperatur

http://www.jacobdklarsen.dk/2015/11/11/opskrift-paa-snickerskage/

Klik her for at læse opskriften en lidt nemmere snickerskage på peanutbutter i stedet for chokoladebund.

snickerskage (2)

Om 

Jeg er en fyr på 26 år, der er glad for mad, natur, kaffe, kultur og politik.
Pt. bosiddende i Skotland, hvor jeg arbejder med jagt på et gods.
Uddannet indenfor Offentlig Administration. Senest arbejdet indenfor ejendoms- og erhvervsmæglerbranchen, som Kunde- og driftsansvarlig for Ejendomstorvet.dk
Derudover driver jeg et mobilt æblemosteri, Det mobile mosteri ( http://detmobilemosteri.dk )

    Følg mig her:
  • googleplus
  • twitter
  • facebook
  • linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *