Fasan i stegepose

Mør fasan i stegepose

Dato: 28. november 2015
KategoriMad
TagsFasanJagtVildtSvampeEnebærTimianSelvforsyningGrønkål, Sovs, Fløde, Stegepose, Kartofler, Brun Sovs, Champignon, Vildtsovs 

Hvert efterår siden jeg var teenager har jeg ordnet, flået og renset, fasaner for familie og venner. Jeg kan huske at mine klassekammerater grinte af mig  i folkeskolen, fordi jeg sommetider havde fasaner med i skole, men “jeg skal jo lige over og aflevere de her fasaner til ham og ham efter skole” 😉
Jeg er efterhånden blevet temmelig skrap og hurtig til at ordne fasaner. Hvis du vil se, hvordan jeg gør kan du jo læse dette tidligere indlæg: Flå en fasan, steg og spis den

Dette efterår har jeg også ordnet en del fasaner. Det har været en meget hyggelig overspringshandling, i stedet for at få skrevet min afsluttende hovedopgave fra uddannelsen.


Skudte fasaner Flået og rensede fasaner

En af fordelene ved at ordne fasaner for familie og venner er at jeg ved samme lejlighed for fyldt min egen fryser op med disse dejlige fugle. Dejlig frynsegode når man er studerende 🙂
De sidste par år har jeg lavet fasan på alverdens forskellige måder. Alt lige fra fasanpølser, fasanrilette, røget fasanbryst, Tarteletter med fasan, sprængt kød, suppe og mange andre spændende opskrifter. Alt sammen meget lækkert, men der har altså manglet noget…

S O V S E N!

Det lækreste ved vildt mad, er og bliver nu engang sovsen. Basta. Så derfor besluttede jeg mig for at lave en klassisk mør fasan med bacon, pillede kartofler, salat og vildt sovs.
Den nemmeste måde at lave vildtsovs på er ved at samle stege-saften og bruge den som udgangspunkt. Én nem måde at samle stegesaften på er ved stege fasanen i en stegepose, som samtidig også er med til at give en mør fasan og undgå at den bliver tør og kedelig.
I min optik er den helt klassiske udgave af fasan: Stegt fasan omsvøbt i bacon, pillede kartofler, vildtsovs lavet på fløde, waldorffsalat og ribsgele.
I stedet for waldorff-salat  havde jeg dog mere lyst til en nem salat bestående af grønkål, friske tranebær, granatæbler, valnødder og honning.

Mør fasan i stegeso

Opskrift til mør fasan i stegepose

Mør fasan i stegepose

Rating: 51

Forberedelsestid: 20 minutes

Tilberedningstid: 1 hour

Samlet tidsforbrug: 1 hour, 20 minutes

Portioner: 2 personer

Mør fasan i stegepose

Opskrift på mør fasan i stegepose svøbt i bacon og serveret med vildtsovs, kartofler og lækker grønkålssalat. Stegeposen gør det nemt at samle saften til lækker vildtsovs

Ingredienser

    Stegt fasan i stegepose
  • 1 fasan
  • 2 pakker bacon
  • 1 pakke champignon
  • 10 enebær
  • Frisk rosmarin
  • Frisk timian
  • Salt og peber
  • Vildtsovs
  • Fløde
  • Grønkålsalat
  • Grønkål
  • Valnødder
  • Friske tranebær
  • Granatæbler
  • Honning / sirup

Fremgangsmåde

    Stegt fasan i stegepose
  • Start med kværn salt, peberkorn og enebær i en morder.
  • Den rensede og rengjorte fasan gnides ind i krydderiblandingen og fyldes med champignoner.
  • Derefter vikles fasanen ind i bacon. Brug eventuelt kødnåle / tandstikker til at holde baconen på plads.
  • Derefter kommes fasanen i en stegepose. Kom resten af champignonerne, lidt væske og friske stilke timian og rosmarin i stegeposen. Stegesposen lægges i en ildfast fad.
  • Sæt fadet i varm ovn på 170-180 gr. og lad den stege i en lille time.
  • Skær derefter hul på stegeposen og løft fasanen op på et skærebræt. HUSK at gem saften til sovsen! Fasanen skæres derefter ud som en almindelig kylling.
  • Vildtsovs
  • Saften fra fasansteges hældes op i en gryde med svampene og noget af baconen fra fasanen.
  • Saften bringes stille og roligt i kog og 1/4 liter flødes hældes ved under omrøring.
  • Det hele koges op og smages til med salt, peber og æbleeddike.
  • Hvis du vil have en brun sovs så kan du bruge lidt almindelig sovekulør.
  • Grønkålsalat
  • Grønkål hakkes forholdsvis fint, friske tranbær halveres og granatæblekerne klargøres.
  • Kom det hele i en skål og rør rundt. Pynt med lidt ekstra tranebær, granatæbler og valnødder. Kom godt med honning / sirup på toppen.
  • Så er det ellers bare at komme på en tallerken og spise det
http://www.jacobdklarsen.dk/2015/11/28/moer-fasan-i-stegepose/

Om 

Jeg er en fyr på 26 år, der er glad for mad, natur, kaffe, kultur og politik.
Pt. bosiddende i Skotland, hvor jeg arbejder med jagt på et gods.
Uddannet indenfor Offentlig Administration. Senest arbejdet indenfor ejendoms- og erhvervsmæglerbranchen, som Kunde- og driftsansvarlig for Ejendomstorvet.dk
Derudover driver jeg et mobilt æblemosteri, Det mobile mosteri ( http://detmobilemosteri.dk )

    Følg mig her:
  • facebook
  • googleplus
  • linkedin
  • twitter

2 comments

  • Sven Petersen

    Fint ser det jo ud, så det må prøves. Jeg har dog kun 1 fasan, så den får selvskab af en skovdue.
    Der er dog lige én ting: I min “bog” skal fasaner og alle andre landlevende fugle ikke flåes, men plukkes. Som tommelfinger-regel er det faktisk kun dykænder, der skal flåes. Gæs kan efter omstændighederne flåes, ellers er de gode med “frakken” på og med rågeunger er det både og.
    Det gøres nemmest, med de mindre fugle ihvertfald, hvis man plukker dem kort efter, at de er nedlagt. Bare hiv i fjerene.
    Det var bare et forslag, men sådan er jeg “opdraget”. 🙂

    View Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *