Jeg stemmer nej

I dag vil jeg stemme NEJ.
– Men hvorfor?

Jeg har været utrolig meget i tvivl af flere årsager.
Først og fremmest fordi vi stemmer om noget virkelig komplekst, som politikerne og specielt JA-partierne forsøger at gøre meget konkret og simpelt. Det er det bare ikke!
Men også fordi “eksperter” er dybt uenige om konsekvenserne af omdannelse/bortskaffelsen af retsforbeholdet. Hvis “eksperterne” er i tvivl, så vil jeg mene at den almindelige dansker er totalt prisgivet i forhold til at vurdere konsekvenserne af denne afstemning. Af den årsag har jeg ikke meget til overs for “Det er din demokratiske pligt at stemme..” Hold nu kæft! Hvor demokratisk er en afstemning, der ikke foregår på et korrekt oplyst grundlag!?

Når der så er sagt, så stemmer jeg alligevel nej.
Jeg stemmer nej, selvom jeg grundlæggende er positiv overfor EU og for fælles international retspolitik. Jeg stemmer nej selvom jeg grundlæggende er enig størsteparten af de 22 retsakter er én god ide.

Hvorfor stemmer jeg så ikke ja?
Det gør jeg ikke, alene af den årsag at vi historisk set siden 1992 har haft et Folketing, bestående af politikere som har været mere begejstret for EU end den afspejlede befolkning. Årsagen til det skal findes i at når der er folketingsvalg, så er EU-dagsordnen ikke særlig vigtig for vælgeren.
Alene er af den årsag vil jeg mene det vil være udemokratisk at overgive beslutningsmagt til Folketinget, når en hurtig kort analyse vil vise at der hurtigt vil opstå en situation, hvor Folketinget vil tilgå en tilvalgsordning, som en eventuel folketingsafstemning vil give det modsatte resultat af.

Så jeg stemmer NEJ, på trods af jeg jeg er enig med JA-partierne og de 22 retsakter. Jeg er bange for, hvad det næste det 23. retsakt vil omhandle, og om Folketinget vil træffe en beslutning som den danske befolkning vil være enig / uenig i.

Nogle gange handler demokrati også om at sætte sin egen mening og holdning i baggrunden og i stedet tænke på fællesskabet.

– Jeg er stadig i tvivl og har ikke sat mit kryds endnu. Har jeg overset noget?

Om 

Jeg er en fyr på 26 år, der er glad for mad, natur, kaffe, kultur og politik.
Pt. bosiddende i Skotland, hvor jeg arbejder med jagt på et gods.
Uddannet indenfor Offentlig Administration. Senest arbejdet indenfor ejendoms- og erhvervsmæglerbranchen, som Kunde- og driftsansvarlig for Ejendomstorvet.dk
Derudover driver jeg et mobilt æblemosteri, Det mobile mosteri ( http://detmobilemosteri.dk )

    Følg mig her:
  • facebook
  • googleplus
  • linkedin
  • twitter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *