Vildt rullepølse af rådyr

Vildt rullepølse

Dato: 04. december 2015
Kategori: Mad
Tags: Rådyr, RullepølseVildt, Jagt, Spis Naturen, Kød, Gammel-Dansk-Mad, PålægPersille, Enebær, Rosmarin

I dag vågnede jeg, og havde sådan en god dejlig følelse i kroppen. Lidt ligesom når man vågner forelsket op ved siden af sød pige eller til sin 7års fødselsdag. Eller hvis man har lavet en lækker vildt rullepølse og den er klar til at blive taget ud af rullepølsepresseren.
– Så der stod jeg kl. 07:00 i morges, drak morgenkaffe, skrabede julekalender og smagte på årets første rådyr rullepølse. Smagen var lige som den skulle være. Så selvom jeg ikke vågnede op med en sød pige, så blev det alligevel en helt perfekt morgen.

Vildt rullepølse af rådyr

Rullepølse er nemt at lave, smager bedre end supermarkedets og giver en del billige point til dem du serverer hjemmelavet rullepølse for.

Jeg havde lavet denne rullepølse med ganske få ingredienser: løg, persille, timian, rosmarin, enebær og peber.
Resultatet blev perfekt. Og ja, jeg brugte nitritsalt. Og ja jeg ved godt det er moderne at spise mad med mindre kemi. Men jeg vil også gerne have at min rullepølse får en flot farve i stedet for en grim grå farve.
– Og jeg tror nu heller man dør af nitritsalt i de små mængder der bruges i denne opskrift. Nitritsalt kan købes hos den lokale slagter, hvis du spørger ham pænt.

 

Vildt rullepølse

Rating: 51

Forberedelsestid: 30 minutes

Tilberedningstid: 2 hours

Samlet tidsforbrug: 2 hours, 30 minutes

Vildt rullepølse

Nem opskrift på lækker vildt rullepølse af rådyr-slag. Krydret med timian, rosmarin, peber og enebær. Smager meget bedre end supermarkedets rullepølser!

Ingredienser

  • 1 vildt salg (eller flere små). Jeg brugte to rådyr-slag
  • Nitritsalt
  • 2 bundter persille
  • 3 løg
  • 10 enebær
  • 20 peberkorn
  • Frisk rosmarin
  • Frisk timian
  • Laurbærblade

Fremgangsmåde

  • Start med at strø nitritsalt i et tyndt lag over slaget på begge sider.
  • Sæt derefter slaget på køl i et døgnstid.
  • Peberkorn og enebær kværnes i en morder og timian, rosmarin og løg hakkes fint. Det hele fordeles ud på slaget.
  • Rullepølsen rulles sammen og snores stramt sammen
  • En gryde fyldes op med vand som bringes i kog. Kom salt, peberkorn, enebær og laurbærblade i vandet. Når vandet koger kommes rullepølsen ned.
  • Derefter skrues der ned for varmen, så det bare står og småbobler.
  • Når rullepølsen har kogt ved svagvarme i 1,5-2 timer tages rullepølsen op og kommes i en frysepose og lægges herefter i pres i en rullepølsepresser i 24 timer.
  • Og så er den ellers klar til at blive skåret til lækker pålæg.
http://www.jacobdklarsen.dk/2015/12/04/rullepoelse-af-raadyr/

 

Om 

Jeg er en fyr på 26 år, der er glad for mad, natur, kaffe, kultur og politik.
Pt. bosiddende i Skotland, hvor jeg arbejder med jagt på et gods.
Uddannet indenfor Offentlig Administration. Senest arbejdet indenfor ejendoms- og erhvervsmæglerbranchen, som Kunde- og driftsansvarlig for Ejendomstorvet.dk
Derudover driver jeg et mobilt æblemosteri, Det mobile mosteri ( http://detmobilemosteri.dk )

    Følg mig her:
  • googleplus
  • twitter
  • facebook
  • linkedin

1 Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *