Fasan levermousse

Dato: 09. december 2015
Kategori: Mad
Tags: Vildt, Jagt, Fasan, Lever, Cognac, Hvidløg, Løg, Tapas, Appetizer, Smør, Fløde

En af fordelene ved at ordne, flå og renser fasaner for venner og bekendte er at jeg selv står tilbage med en del fasanlever. Jeg er ret vild med indmad fra vildt, og specielt fasanlever. Jeg har i mange år brugt dem i  en fransk paté, men i år ville jeg prøve noget andet. Jeg har tidligere lavet levermoussse af rådyr, hvilket smagte herligt. Derfor måtte jeg så også prøve at lave samme levermousse bare af fasanlever i  stedet.

Resultatet blev lige så godt. Det smager virkelig godt! Det smager af vildt. Det har en fed lækker smag, uden at være kvalmt. og så er det nemt at lave.

Fasan levermousse

Rating: 41

Tilberedningstid: 30 minutes

Fasan levermousse

Nem opskrift på lækker levermousse. Fasan levermousse smager virkelig godt og er en sjov anderledes måde at bruge leveren på.

Ingredienser

  • 300 gr. fasanlever
  • 1 dl fløde
  • 100 gr smør
  • 1,5 dl. cognac
  • salt
  • peber
  • limesaft
  • tørret rosmarin

Fremgangsmåde

  • Start med at rens leverne og sørg for at de alle er pæne.
  • Leveren steges ved hård varme i en gryde med lidt smør, salt, peber og rosmarin
  • Efter 2-3 kommes cognac ved og der sættes ild til.
  • Lad det flambere indtil der ikke er mere ild.
  • Sluk for varmen og lad leveren køle af.
  • 100 gr smeltet smør og 1 dl fløde hældes på panden
  • Blend det hele sammen med stavblender eller en almindelig blender.
  • Det skal blendes til det er helt fint og glat uden nogen klumber.
  • Smag til med salt, peber og limesaft.
  • Hældes derefter på en beholder og sættes på køl.
  • Når det er kølet af, kan det eventuelt formes som en pølse i husholdningsfilm.
  • Kan serveres til mange ting. Jeg lavede små kanapeer i denne omgang med mintgele, timian og stenbidderrogn.
http://www.jacobdklarsen.dk/2015/12/09/fasan-levermousse/

 

Om 

Jeg er en fyr på 26 år, der er glad for mad, natur, kaffe, kultur og politik.
Pt. bosiddende i Skotland, hvor jeg arbejder med jagt på et gods.
Uddannet indenfor Offentlig Administration. Senest arbejdet indenfor ejendoms- og erhvervsmæglerbranchen, som Kunde- og driftsansvarlig for Ejendomstorvet.dk
Derudover driver jeg et mobilt æblemosteri, Det mobile mosteri ( http://detmobilemosteri.dk )

    Følg mig her:
  • googleplus
  • twitter
  • facebook
  • linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *