Hjemmerøget fasanbryster

Dato: 14. december 2015
Kategori: Mad
Tags: Vildt, Spis Naturen, Fasan, Rygeovn, Jagt, Selvforsyning, Rosmarin, Røget

Tidligere på efteråret havde jeg bestilling på en del hjemmerøget fasanbryster til venner og familie.
Da jeg lavede dem gik det helt galt. De blev alt for salte og jeg glemte dem simpelthen i rygeovnen så de blev helt tørre. Flot Jacob.

Når men jeg fik heldigvis en lille bestilling på flere røget fasanbryster, så her i weekenden måtte jeg igang med rygeovnen igen. Jeg valgte at ryge fasanbrysterne på min nemme sikre måde, som jeg aldrig går galt i byen med.

Og heldigvis blev resultatet også virkelig godt denne gang. Dejlig smag af vildt, let saltet og røget smag og mørt som et kyllingbryst.

Røget fasanbryst
Jeg har bl.a. tidligere skrevet en lignende indlæg, hvor jeg lavede røget fasanbryster med en jordskokkepure.

 

Hjemmerøget fasanbryster

Rating: 51

Forberedelsestid: 24 hours

Tilberedningstid: 20 minutes

Samlet tidsforbrug: 24 hours, 20 minutes

Hjemmerøget fasanbryster

Nem opskrift og fremgangsmåde til hjemmerøget fasanbryster, lavet på en almindelig lille rygeovn. Lækker smag af røget vildt og mørt som et kyllingbryst.

Ingredienser

  • Fasanbryster
  • Nitritsalt / almindeligt salt
  • Peber
  • Enebær
  • Rosmarin
  • Sukker

Fremgangsmåde

  • Start med at skær brysterne af ordnet og renset fasaner
  • Bryster lægges i et fad og et fint lag sukker, friskkværnet peber og enebær, og nitritsalt fordeles over brysterne på begge sider. Det er vigtigt det bare et et fint lag nitritsalt, som dog skal dække hele brystet. Kom eventuelt rosmarin ved.
  • Dæk fadet med film sæt på køl i et døgn.
  • Brysterne bør se sådan ud:
  • Brysterne tørres godt af, og er klar til at blive røget. Du behøver ikke at udvande efter saltningen, hvis blot du har brugt et fint lag af nitritsalt.
  • Jeg brugte en almindelig lille flad rygeovn, også kaldet Kasper Røghat og fint lag rygesmuld.
  • Bryster kommes i rygeovnen når rygesmulden er begyndt at ryge.
  • De ryges ca 5-7 minutter på hver side. Vend dem når de begynder at skifte farve.
  • De er færdige når begge sider har skiftet farve, men stadig føles bløde.
  • Herefter er de klar til servering.
  • Kan serveres koldt til aftensmad, som pålæg og meget andet.
http://www.jacobdklarsen.dk/2015/12/14/hjemmeroeget-fasanbryster/

 

 

Om 

Jeg er en fyr på 26 år, der er glad for mad, natur, kaffe, kultur og politik.
Pt. bosiddende i Skotland, hvor jeg arbejder med jagt på et gods.
Uddannet indenfor Offentlig Administration. Senest arbejdet indenfor ejendoms- og erhvervsmæglerbranchen, som Kunde- og driftsansvarlig for Ejendomstorvet.dk
Derudover driver jeg et mobilt æblemosteri, Det mobile mosteri ( http://detmobilemosteri.dk )

    Følg mig her:
  • googleplus
  • twitter
  • facebook
  • linkedin

1 Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *