Fasanlår

Dato: 17. januar 2016
Kategori: Mad
Tags: Vildt, Spis Naturen, Fasan, Jagt, Selvforsyning, Bacon, Rødvin

Til den årlige familiejulefrokost plejer hvert familiemedlem at medbringe en madret. Sidste år marinerede jeg sild, andre år har jeg lavet vildt pate, men i år valgte jeg at lave rødvinsmarineret fasanlår.

Alle lårene havde jeg i overskud fra da jeg lavede hjemmerøget fasanbryster.

Jeg mente fasanlår var et godt alternativt til al det fede salte and og svinekød fra det klassiske julekøkken.
– Selvom jeg kom bacon om fasanlårene, og derved tilføjede en salt smag, så indeholder fasan bare en helt anden vildt smag, som svinekød ikke kan hamle op med.

Fasan kan have en tendens til at blive tørt og kedeligt, hvis det ikke tilberedes ordentligt. Men lige præcis lårene på fasanerne bliver ikke så nemt tørt, og bevarer derfor den lækre saftige struktur, som kendes fra kyllingelår.
– Samtidig med at smagen er meget mere kraftfuld og intens af vildtkød.

Til denne opskrift valgte jeg at marinere fasanlårene i en kraftigt Shiraz-rødvin for at tilføje endnu mere smag.
Normalt krydrer jeg vildt med enebær og krydderurter, men for at holde denne opskrift så simpel som mulig, krydrede jeg kun med salt og peber.

Fasanlår

Rating: 41

Forberedelsestid: 12 hours

Tilberedningstid: 45 minutes

Fasanlår

Nem opskrift til lækre fasanlår, marineret i rødvin og svøbt ind i bacon. Fasanlår smager fantastisk af vildt, og bliver saftige som kyllingelår.

Ingredienser

  • Fasanlår
  • Rødvin
  • Bacon
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Fasanlårene skæres af fasanen.
  • Fasanlårene lægges i et fad og dækkes derefter af en god kraftig rødvin. Jeg brugte en shiraz.
  • Fasanlårene marineres i minimum 8 timer, og meget gerne længere.
  • Derefter tages lårene op af marinaden, duppes tørres, krydres med salt og peber og vikles ind i bacon.
  • Lårene skal i ovnen i 45 minutter ved 175 grader eller indtil baconen begynder at blive sprød.
http://www.jacobdklarsen.dk/2016/01/17/fasanlaar/

Lårene var derefter klar til at blive spist. Fasanlårene indgik i en julefrokost sammen med flæskesteg og alt det andet lækre julemad. Fasanlår som disse kan dog også spises kolde, eller som alternativ til den traditionelle lørdagskylling.

Om 

Jeg er en fyr på 26 år, der er glad for mad, natur, kaffe, kultur og politik.
Pt. bosiddende i Skotland, hvor jeg arbejder med jagt på et gods.
Uddannet indenfor Offentlig Administration. Senest arbejdet indenfor ejendoms- og erhvervsmæglerbranchen, som Kunde- og driftsansvarlig for Ejendomstorvet.dk
Derudover driver jeg et mobilt æblemosteri, Det mobile mosteri ( http://detmobilemosteri.dk )

    Følg mig her:
  • googleplus
  • twitter
  • facebook
  • linkedin

1 Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *