Dådyrhjerte i flødesovs

Dato: 30. november  2016
Kategori: Mad
Tags: Vildt, hjerte, Jagt, Fløde, Dådyr

I løbet af sommeren og efteråret har jeg skudt to fine dådyr, hvorfor jeg har haft to flotte dådyrhjerter. Jeg har valgt at lave hjerterne på to forskellige måder: Dådyrhjerte i flødesovs og lynstegt vildt hjerte med pasta.

Jeg har tidligere lavet en Pastaret med rådyrhjerte, hvor vildt hjertet skæres i strimler og steges let på en pande.
Det giver et dejligt mørt og saftigt stykke kød. Meget elegant og fint kød.

stegt-daadyrhjerte-med-krydderurterRådyrhjerte opskriftlynstegt-hjerte

Hver gang jeg har ledt efter inspiration og opskrifter på hjerter, er det eneste jeg har fundet opskrifter på simreretter, hvor hjertet skal stå og simre i en gryderet i flere timer.
Det er normalt ikke den type mad jeg laver, men nu besluttede jeg mig for at lave sådan en klassisk udgave af hjerter i flødesovs.

Opskrift på dådyrhjerte i flødesovs

Dådyrhjerte i flødesovs

Rating 

Forberedelse: 

Tilberedning: 

Total: 

Opskrift på lækker simreret med vildt dådyrhjerte i flødesovs med paprika og svampe. En dejlig ret til en kold vinteraften
Ingredienser
  • Hjerte fra dådyr (Eller rådyr, krondyr, sika, svin eller kalv)
  • Løg
  • Svampe (gerne Karl Johan, men almindelige champignons kan også bruegs)
  • Paprika
  • Smør
  • Fløde
  • Vand
  • Salt og peber
  • Bacon
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Start med at skyl hjertet i rigelige mængder koldt vand
  2. Skær derefter urenheder, fedt, sener mm. fra hjertet. Skær derefter hjertet i tern.
  3. Løg hakkes fint.
  4. I en tykbundet gryde varmes smør og olie, og løgene steges gyldne.
  5. Svampe skæres i passende størrelser.
  6. Svampe, hjertet i tern, salt og peber og paprika tilsættes i gryden. Rør godt rundt, så det hele bliver brunet.
  7. Det hele dækkes med vand. Derefter skal det småsimre i 3 timer. Tilsæt løbende vand, så det hele er dækket
  8. Derefter jævnes der med fløde og sausejævner. For en mørkere farve kan sovsekulør bruges.
  9. Serveres med kartoffelmos eller polentagrød. Pynt med persille.
 

 

 

 

Om 

Jeg er en fyr på 26 år, der er glad for mad, natur, kaffe, kultur og politik.
Pt. bosiddende i Skotland, hvor jeg arbejder med jagt på et gods.
Uddannet indenfor Offentlig Administration. Senest arbejdet indenfor ejendoms- og erhvervsmæglerbranchen, som Kunde- og driftsansvarlig for Ejendomstorvet.dk
Derudover driver jeg et mobilt æblemosteri, Det mobile mosteri ( http://detmobilemosteri.dk )

    Følg mig her:
  • googleplus
  • twitter
  • facebook
  • linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *