Pulled rådyr i stegeso
Author: jacobdklarsen
Prep time: 10 min
Cook time: 4 Timer 30 min
Total time: 4 Timer 40 min
Opskrift med billeder til krydret pulled rådyr i stegeso. Bliver dejlig saftigt, smagfuldt og mørt.
Ingredienser
  • Rådyrbov / rådyrkølle
  • Rødvin
  • Hvidløg
  • Harissa
  • Tørret rosmarin
  • Rødløg
  • Farin
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Start med at fjern hinder, sener og urenheder fra rådyrboven eller køllen.
  2. Gnid den godt ind i harissa, salt og peber, farin og tørret rosmarin.
  3. Læg den derefter i en pose og læg den på køl i 4-5 timer. (dette sprang jeg over, og resultatet blev glimrende alligevel)
  4. Smid den i stegeso og kom godt med hvidløg, rødløg i. Fyld bunden med 1-2 cm. rødvin.
  5. Stegesoen sættes ind i varm ovn på ca. 220 gr.
  6. Efter 10 minutter skrues der ned på 100 gr.
  7. Efter 4 timer tages stegesoen ud. Kødet skulle gerne se sådan ud. NB. Husk at tilberedningstiden afhænger af størrelsen. Jeg brugte en lille bov.
  8. Derefter er det ellers bare at anrette dem i en god burger.
Bemærkninger
Jeg lavede en hurtig udgave med nogle grove boller, hvidløgsmayo, bitter radicchio og en stærk cayennepeber-dressing.
Smagte virkelig lækkert.
Recipe by Jacobdklarsen.dk at https://jacobdklarsen.dk/2015/02/09/pulled-radyr-i-stegeso/