Sprødstegt torsk med fennikelpesto |
Cuisine: Dansk
Author: jacobdklarsen
Prep time:
Cook time: 30 min
Total time: 30 min
Opskrift på sprødstegt torsk med fennikelpesto, danske æbler og klaret smørsovs. Nemt at lave, ser flot ud og smager fantastisk.
- 300 gr. torsk
- 1 syrligt æble
- 1 knoldfennikel
- 50 gr. smør
- Fennikelpesto:
- Godt med grønne toppe fra fennikel
- God fast ost
- Citronsaft
- Hvidløg
- Nødder / mandler
- Salt og peber
- De grønne toppe fra fenniklen fjernes. Der kan også bruge Bronzefennikel.
- Blend de grønne toppe med en god fast ost, eventuelt vesterhavsost eller parmesan, god olie, hvidløg, nødder eller mandler. Start med at komme alle de grønne toppe i og derefter lidt af de andre ting. Kom derefter lidt mere i af de forskellige ting indtil den ønskede konsistens og smag fås. Læs mere om min måde at lave pesto på her.
- Fennikel og æble skæres i skiver.
- Fenniklen steges ved middelvarme på en pande med smør.
- Vendes efter 1 min og æble kommes på. Sluk hefter for varmen. Æblerne skal ikke stege, men bare have lidt eftervarme.
- Smør smeltes langsomt i en gryde og det øverste lag skum/urenheder fjernes.
- Torskefilet deles i to (på billedet er der noget mere end 300 gr.). Kom citronsaft, salt og peber på laksen.
- Steges herefter hårdt på en pande med meget varm olie i et par minutter. Du kan mærke kødet begynder at blive fast i det er færdigt. Pas på torsken ikke får for meget og bliver kedelig!
- Derefter anrettes lidt fennikelpesto i en dyb tallerken.
- Stegt fennikel og æble lægges på.
- Ovenpå dette lægges torsken og det klarede smør hældes over og ud i kanten. Pynt med en grøn fennikeltop.
I stedet for klaret smør ville jeg nok hellere have lavet en
Beurre blanc, men det ooorkede jeg ikke.
Recipe by Jacobdklarsen.dk at https://jacobdklarsen.dk/2015/02/15/sprodstegt-torsk-med-fennikelpesto/
3.2.2925