Sprødstegt torsk med fennikelpesto
Cuisine: Dansk
Author: jacobdklarsen
Prep time:
Cook time: 30 min
Total time: 30 min
Opskrift på sprødstegt torsk med fennikelpesto, danske æbler og klaret smørsovs. Nemt at lave, ser flot ud og smager fantastisk.
Ingredienser
  • 300 gr. torsk
  • 1 syrligt æble
  • 1 knoldfennikel
  • 50 gr. smør
  • Fennikelpesto:
  • Godt med grønne toppe fra fennikel
  • God fast ost
  • Citronsaft
  • Hvidløg
  • Nødder / mandler
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  1. De grønne toppe fra fenniklen fjernes. Der kan også bruge Bronzefennikel.
  2. Blend de grønne toppe med en god fast ost, eventuelt vesterhavsost eller parmesan, god olie, hvidløg, nødder eller mandler. Start med at komme alle de grønne toppe i og derefter lidt af de andre ting. Kom derefter lidt mere i af de forskellige ting indtil den ønskede konsistens og smag fås. Læs mere om min måde at lave pesto på her.
  3. Fennikel og æble skæres i skiver.
  4. Fenniklen steges ved middelvarme på en pande med smør.
  5. Vendes efter 1 min og æble kommes på. Sluk hefter for varmen. Æblerne skal ikke stege, men bare have lidt eftervarme.
  6. Smør smeltes langsomt i en gryde og det øverste lag skum/urenheder fjernes.
  7. Torskefilet deles i to (på billedet er der noget mere end 300 gr.). Kom citronsaft, salt og peber på laksen.
  8. Steges herefter hårdt på en pande med meget varm olie i et par minutter. Du kan mærke kødet begynder at blive fast i det er færdigt. Pas på torsken ikke får for meget og bliver kedelig!
  9. Derefter anrettes lidt fennikelpesto i en dyb tallerken.
  10. Stegt fennikel og æble lægges på.
  11. Ovenpå dette lægges torsken og det klarede smør hældes over og ud i kanten. Pynt med en grøn fennikeltop.
Bemærkninger
I stedet for klaret smør ville jeg nok hellere have lavet en Beurre blanc, men det ooorkede jeg ikke.
Recipe by Jacobdklarsen.dk at https://jacobdklarsen.dk/2015/02/15/sprodstegt-torsk-med-fennikelpesto/