Lækker cheesecake
Author: jacobdklarsen
Prep time: 15 min
Cook time: 60 min
Total time: 1 Timer 15 min
Opskrift på cheesecake med kiksebund, ostecreme og flot jordbær-gele. Nem opskrift som giver et lækkert resultat.
Ingredienser
  • 250 gr Digestive kiks
  • 0,5 tsk. salt
  • 125 gr smør
  • 160 gr. sukker
  • 1¼ dl. vand
  • 6 blade husblas
  • 6 æggeblommer
  • Citronsaft fra 1,5 økologiske citroner
  • Skal fra 1 citron
  • 500 gr. naturel flødeost (aldi har en god billig en)
  • 3 dl. piskefløde
  • Gele:
  • 350 gr. frosne jordbær eller andre bær
  • 100 gr. sukker
  • 2 blade husblas
Fremgangsmåde
  1. Kiksebund: Start med at knus kiksene og rør dem sammen med smeltet smør og lidt salt.
  2. Pres det derefter sammen i en springform og sæt på køl.
  3. Ostecreme:
  4. Kog sukker og vand sammen. Det skal koge indtil det begynder at blive tykt i det.
  5. Konsistensen skal være sådan at når du tager en teske ned i gryden og derefter hælder sukker-vandet op på en tallerken skal sukker-vandet ikke bare flyde ud. Derimod skal den kunne løbe langsomt rundt med en lille dråbe forrest, hvis du vender tallerken 90 grader.
  6. Æggeblommerne piskes godt sammen i et par minutter.
  7. Den varme sukkerlage hældes i æggemassen under piskning. Lidt af gangen. Pisk til du har luftig masse.
  8. Husblasbladene lægges i blød i koldt vand i 5 minutter.
  9. Herefter fiskes de op og varmes op i en gryde, med en lille sjat vand smeltes ved svag varme.
  10. I en ny skål piskes flødeost, citronsaft sammen.
  11. Kom den smeltede husblas i lidt af gangen, mens der piskes.
  12. Bland det sammen med æggemassen.
  13. Fløden piskes til flødeskum og vendes i.
  14. Rør sammen til en ensartet masse og hældes ud over kiksebunden og stilles på køl
  15. Jordbær-gele:
  16. De frosne bær kommes i en gryde med sukker og koges op.
  17. Sigt bærene så vi kun får saften. Mos lidt i bærmassen med en ske for at få det sidste med.
  18. Den opblødte husblad og jordbær saften hældes i en glasskål og sættes i mikroovnen i 15 sekunder, derefter piskes sammen.
  19. Når jordbærgelen er kølet helt af, hældes den over cheesencaken. Hvis den stadig er varm vil det øverste af ostecremen smelte og lave et grimt mønster.
  20. Stil derefter på køl i et par timer og så er den klar til at blive nydt.
Recipe by Jacobdklarsen.dk at https://jacobdklarsen.dk/2015/02/21/opskrift-pa-cheesecake/