Rådyr rullepølse
Cuisine: Dansk
Author: jacobdklarsen
Prep time: 20 min
Cook time: 60 min
Total time: 1 Timer 20 min
Opskrift og fremgangsmåde til at lave rådyr rullepølse med persille, rødløg og enebær. Nemt at lave og smager bedre end supermarkedets kedelige rullepølse.
Ingredienser
  • Rådyrslag
  • Persille
  • Rødløg
  • Salt og peber
  • Enebær
  • Tørret rosmarin
  • Husblas
  • Laurbærblade
Fremgangsmåde
  1. Start med skær slaget fri far ribbene.
  2. Skær derefter sener, hinder, osv. fra så du kun har kødet, med lidt fedt, tilbage.
  3. Kom derefter godt med salt på kødet.
  4. Hakket persille og rødløg kommes på slaget.
  5. I morder knuses godt med hvid peber (almindelig peber kan også gå an), enebær og tørret rosmarin.
  6. Blandingen fordeles på slaget.
  7. Husblas lægges på slaget, hvorefter der rulles sammen og bindes stramt med en kødsnor.
  8. Rullepølsen lægges i en gryde med vand, laubærblade, peberkorn og løg og koges i en times tid.
  9. Derefter skal rullepølsen bare lægges i pres i en rullepølsepresser i et døgn. Læg eventuelt rullepølsen i pose. Det holder på saften og så slipper du for at gøre presseren ren.
  10. Derefter er den klar til at blive spist. Velbekommen.
Bemærkninger
Server på et godt stykke rugbrød med rødløg, eventuelt syltede rødløg, kraftsky og persille.
Recipe by Jacobdklarsen.dk at https://jacobdklarsen.dk/2015/02/23/radyr-rullepolse/