Nemme sprøde polenta fritter
Cuisine: Italiensk
Author: jacobdklarsen
Prep time: 2 Timer
Cook time: 30 min
Total time: 2 Timer 30 min
Opskrift til sprøde nemme polenta fritter, som er et godt alternativt til almindelige pomfritter.
Ingredienser
  • 250 gr polenta
  • 1 l vand
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk olivenolie
  • Frisk rosmarin
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Start med at bring vandet i kog og hæld polentamelet i under omrøring. Det er vigtigt at der hældes langsomt i under omrøring, ellers vil det klumpe sammen.
  2. Lad det småsimre i et kvarters tid under jævnlig omrøring. Tilsæt ekstra vand, hvis nødvendigt.
  3. Polentaen hældes i et fad og fordeles jævnt ud.
  4. Stil det på køl i minimum 2 timer.
  5. Derefter vendes polentaen ud på et skærebræt.
  6. Derefter skæres de i passende fritter-størrelser og kommes på en bageplade.Kom godt med olivenolie på og krydr med salt og rosmarin.
  7. Bages derefter i en ovn ved 225 gr. i ca. 30 minutter eller indtil de er sprøde.
  8. Jeg serverede dem til en rådyrmørbrad med svampestuvning og en god salat.
Recipe by Jacobdklarsen.dk at https://jacobdklarsen.dk/2016/01/14/nemme-polenta-fritter/