Nemme sprøde polenta fritter |
Cuisine: Italiensk
Author: jacobdklarsen
Prep time: 2 Timer
Cook time: 30 min
Total time: 2 Timer 30 min
Opskrift til sprøde nemme polenta fritter, som er et godt alternativt til almindelige pomfritter.
- 250 gr polenta
- 1 l vand
- 1 tsk salt
- 3 spsk olivenolie
- Frisk rosmarin
- Salt og peber
- Start med at bring vandet i kog og hæld polentamelet i under omrøring. Det er vigtigt at der hældes langsomt i under omrøring, ellers vil det klumpe sammen.
- Lad det småsimre i et kvarters tid under jævnlig omrøring. Tilsæt ekstra vand, hvis nødvendigt.
- Polentaen hældes i et fad og fordeles jævnt ud.
- Stil det på køl i minimum 2 timer.
- Derefter vendes polentaen ud på et skærebræt.
- Derefter skæres de i passende fritter-størrelser og kommes på en bageplade.Kom godt med olivenolie på og krydr med salt og rosmarin.
- Bages derefter i en ovn ved 225 gr. i ca. 30 minutter eller indtil de er sprøde.
- Jeg serverede dem til en rådyrmørbrad med svampestuvning og en god salat.
Recipe by Jacobdklarsen.dk at https://jacobdklarsen.dk/2016/01/14/nemme-polenta-fritter/
3.5.3208