Opskrift på lakrids cheesecake
Cuisine: American
Author: jacobdklarsen
Prep time:
Cook time: 4 Timer
Total time: 4 Timer
Opskrift på lakrids cheesecake med frisk fast ostecreme og lakridsgele. Perfekt kombination.
Ingredienser
  • Til én cheesecake
Kiksebund
  • 270 gr Digestive kiks
  • 0,5 tsk. salt
  • 125 gr smør
Ostecreme
  • 160 gr. sukker
  • 1¼ dl. vand
  • 6 blade husblas
  • 6 æggeblommer
  • Citronsaft fra 1,5 økologiske citroner
  • Skal fra 1 citron
  • 500 gr. naturel flødeost
  • 3 dl. piskefløde
Lakridsgele
  • 50 gr. vand
  • 50 gr. lakridsirup
  • 2 blade husblas
  • Evt. lakridskrymmel
Fremgangsmåde
Kiksebund
  1. Start med knus kniksene godt.
  2. Rør det sammen med smeltet smør og salt.
  3. Pres det derefter godt sammen i en springform (diameter mellem 22-24) og stil på køl.
Ostecreme
  1. Smelt vand og sukker i en gryde ved svag varme.
  2. Når det begynder at tykne skal du se om, det har fået nok. En lille dråbe fra en teske kommes på en tallerken. Når tallerken vendes lodret og drejes rundt, skal den lille dråbe forme sig som en dråbe. Hvis den bare flyder afsted, har det ikke fået nok. Sluk derefter for varmen.
  3. Æggeblommer piskes sammen i 2-3 minutter.
  4. Under piskning hælder den varme sukkerlage i.
  5. Husblas lægges i blød i koldt vand i 5-10 minutter.
  6. Bagefter smeltes det i en lille sjat vand i en gryde.
  7. I en ny skål blandes flødeost, citronsaft og citronskal.
  8. Ostemassen piskes sammen med den varme husblas.
  9. Vend det derefter sammen med æggemassen.
  10. Flødes piskes til flødeskum og vendes også ned til oste-ægge-massen.
  11. Derefter hældes massen udover bunden og stilles på køl i minimum 3 timer.
  12. Husblas lægges i blød i 5-10 minutter.
  13. Bland vand og lakridssirup i en gryde og varm op under svag varme.
  14. Vrid vandet ud af husblassen og kom derefter i gryden og rør det godt rundt.
  15. Lad det derefter køle af.
  16. Når geleen er kølet af hældes det over den stivnede cheesecake. Lad det køle af i en times tid, så gelen bliver stiv.
  17. Før servering kan der eventuelt drysses lakridskrymmel på.
Recipe by JacobDKLarsen.dk at http://www.jacobdklarsen.dk/2016/02/09/lakrids-cheesecake-opskrift/