Røget dyrehjerte
Cuisine: Dansk
Author: jacobdklarsen
Prep time: 27 Timer
Cook time: 2 Timer
Total time: 29 Timer
Nem opskrift på røget dyrehjerte, som smager helt fantastisk. I denne opskrift vises fremgangsmåden til varmrøget vildthjerter af rådyr og krondyrhjerter.
Ingredienser
  • Salt
  • Dyrehjerter (I denne opskrift bruges rådyr og krondyrhjerter)
Fremgangsmåde
  1. Start med at skær sener, fedt, blod osv. væk fra hjerterne og rens dem.
  2. Derefter skal de lægges til saltning i et døgn. Du kan bruge almindelig køkkensalt, lagesalt, eller salt med nitritsalt. Gnid hjerterne godt i saltet, dækkes til og sæt på køl i 24 timer.
  3. Hjerterne skyldes rene i koldt vand og lægges i udvanding i 3-4 timer (tildækkes med vand i en gryde).
  4. Tør herefter hjerterne og hæng dem til tørre i 24 timer. (Jep, jeg var løbet tør for madlavningsnor)
  5. Når hjerterne er tørre er de klar til at blive røget. Hjerterne kan både koldryges og varmryges. I denne omgang fik de godt med røg og varme i 2 timer. Vær dog opmærksom på rygetiden ved varmrygning skal varieres efter hjerternes størrelse. Et lille hjerte skal ryges i kortere end et stort.
  6. Du kan mærke på hjerterne, hvornår de er færdige. De skal føles ligesom en god medium bøf. Ikke for hård, og ikke for blød.
Recipe by JacobDKLarsen.dk at http://www.jacobdklarsen.dk/2017/05/21/roeget-dyrehjerte/