Lammerullepølse

13. december 2013 by jacobdklarsen

Dato: 13. december 2013
Kategori: Mad
Tags: Hjemmelavet, Chili, Rullepølse, Persille, Lam, Jul, Maprojekter

Hvad er en ung fyr med respekt for sig selv uden en rullepølsepresser? Ingenting. i n g e n t i n g.
– Og den holdning må I også meget gerne have piger!

Som så mange andre madprojekter, der tager tid, elsker jeg at lave min egen rullepølse. Det hele er egentligt nemt nok. køb et slag, rul det sammen, kog det og pres det. bum.
Det udfordrende er I at lave en rullepølse, der smager bedre end slagterens.
Det tog mig ca, 5 forsøg før jeg kom til et resultat jeg var stolt af. Men alle 5 forsøg var dog sjove at lave.

Lammerullepølse

Forberedelse: 

Tilberedning: 

Total: 

Portioner: 30-40 skiver

Her er min opskrift og fremgangsmåde til en lækker lammerullepølse med chili, hvidløg og persille. Nem at lave og smager bedre end slagterens.
Ingredienser
  • Lammeslag
  • Persille
  • Chili
  • Salt
  • Peber
  • Hvidløg
  • Rødløg
Fremgangsmåde
  1. I nedenstående fremgangsmåde har jeg brugt to små lammeslag fremfor ét stort. Årsagen var at jeg ikke kunne skaffe et stort, men kun to små 😉
  2. Start med at fjern overflødigt fedt fra slaget. Personligt fortrækker jeg så lidt fedt som muligt. Også mindre end på nedenstående billede.
  3. Fold slaget ud og kom godt med salt, peber, finthakket rødløg, presset hvidløg(efter temperament), persille og chili på.
  4. Rul slagene tæt sammen og bind med kødsnor. Og hvis du er sejere end mig, lærere du at binde på den-der-rigtige-se-mig-jeg-er-kok måde.
  5. Derefter skal den koges i ca. 1-1½ time og så ned i kødpresseren. Jeg plejer at komme kødet i en plasticpose efter det har kogt og inden det kommer i presseren. Så bliver safterne inde i posen og kødpresseren behøver du ikke at rengøre. 1 stk. gratis husmoderråd fra 24årige Jacob. flot.
Bemærkninger
Server på sprødt godt rugbrød med rødløg og evt. sky.

 


2 Comments »

  1. Ser flot ud!

    Comment af Mads — 30. januar 2015 @ 10:34

  2. Hej Jacob.

    Har brugt din opskrift…..MUMS siger jeg bare?
    Og ja…jeg brugte ‘den-der-rigtige-se-mig-jeg-er-kok måde’……?

    Hilsen og rigtig god sommer
    Eva S.

    Comment af Eva Stryhn — 11. juli 2017 @ 12:46

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment