Skaldyr. Bare skaldyr

8. juni 2014 by jacobdklarsen

Dato: 8. juni 2014
Kategori: Mad
Tags: Skaldyr, Rejer, Pilselvrejer, Jomfruhummer, Taskekrabbe, Krabbeklør, KrebsFisk & Skaldyr

Min ynglingsspise er og bliver skaldyr. Det er det bedste.
Jeg har egentligt tit tænkt på, hvorfor for smagen er jo ret simpel. Salt og fin. That’s it.
Men der er så meget mere ved skaldyr. De er flotte, farverige, let tilgængelige, ekstravagante, og det bedste vil det hele: Det spises ofte med hænderne. Det er så befriende og hyggeligt at spise med alle 10 fingre.

 

Photo 30-05-14 20.12.15
Ofte tilbereder jeg ikke skaldyrene udover at koge/stege dem. Lidt citron, dressing og brød. Bingo.

Photo 29-01-13 18.30.18

Andre gange kan jeg godt lide at lave små hapsere, som eksempelvis denne taskekrabbe-pate med ramsløgsmayo.
Det er en af de allerbedste mundfulde jeg nogensinde har smagt.

Photo 24-03-14 20.47.19
Photo 24-03-14 20.14.42

Om sommeren er noget af det bedste jeg ved, pil-selv-rejer. Nye kogte rejer, citron, mayo/dressing og dild og dui har opskriften på en hyggelig aften, der smager godt.

DSC00937
DSC00956 - Kopi

DSC00961

 

Det bedste ved skaldyr er dog at gemme skallerne og dagen efter lave en fantastisk smagsfyldt bisque.

 

Photo 01-06-14 19.40.50

 

Photo 24-03-14 18.35.01 (1)


1 kommentar »

  1. […] jeg har skrevet om i et par indlæg, Skaldyr. Bare skaldyr. og Skaldyrsorgie, er en af mine yndlings spise skaldyr. Og særligt skaldyr man skal spise med […]

    Pingback af Pil-selv rejer er lykken — 24. maj 2015 @ 5:29

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment