Kirsebær-crumble

8. juli 2014 by jacobdklarsen

Dato: 08. juli 2014
Kategori: Mad
Tags: Kirsebær, Kage, Dessert, Sanker, Spis Naturen, Mynte, Is, Vanilje, Moreller, rf14 , Crumble
Jeg har gjort det til min egen lille tradition at cykle til og fra Roskilde Festival. i år ingen undtagelse.
Da jeg cyklede hjem fra festivallen mandag morgen kl. 05:30 valgte jeg at slå vejen forbi nogle kirsebærtræer, som jeg som barn samlede kirsebær ved.
Jeg har ikke været ved træerne i rigtig mange år, så i min lille euroforeski festivalhjerne havde jeg en kæmpe fest, da jeg så at de stadig stod der. Endnu bedre var det dog at der hang de dejligste kirsebær / moreller.

I kan finde spottet via dette smarte værktøj, www.sanker.dk som også kan downloades til din smartphone! (hint. det er i området omkring Hedehusene, Roskilde, Ishøj, Taastrup 😉 )

Jeg valgte at samle en ordentlig røvfuld kirsebær og i løbet af mandagen, som ellers bare gik med at vaske tøj og slå prutter, lavede jeg denne nemme lækre kirsebær-crumble. Perfekt måde at slutte festivallen af på.

Kirsebærcrumble med vaniljeis

Ingredienser:
– 1 del mel
– 1 del smør
– ½ del sukker
– 1 del havregryn
– lidt olie
– lidt salt
– æg
– mange kirsebær

Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienserne sammen, undtagen kirsebærene, til en god grov smørdej. Lad dejen hvile min. en ½ times tid i køleren.
Find et kagefad(hvis du er på SU, og ikke har et smart kagefad kan du bruge en foliebakke). Smør formen og tryk et tyndt lag dejen ud i formen.
Udsten kirsebærene, som er et kæmpe røvsygt arbejde, og læg dem oven på dejen.
Det sidste af dejen trykkes fladt og lægges ovenpå kirsebærene. Derefter i ovnen med svineriet indtil den øverste dej bliver gylden. Værsgo. Voilà.

Billede 07-07-14 16.18.09

Billede 07-07-14 16.30.36

Billede 07-07-14 16.40.50

Danske kirsebær. moreller, fugle-kirsebær

Billede 07-07-14 20.08.38

Billede 07-07-14 20.27.38

Billede 07-07-14 20.31.02

Billede 07-07-14 21.05.01

Kirsebær-crumble

 


1 kommentar »

  1. Satte det hele i ovnen i går. Den er stadig ikke blevet gylden. Hvor mange grader skal den have?!?

    Comment af simon — 11. august 2015 @ 10:41

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment