Kantareltærte

21. september 2014 by jacobdklarsen

Dato: 21. september 2014
KategoriMad 
TagsSvampe, Kantareller, Tærte, Æg, Morgenmad, Frokost, Spis Naturen, Asparges, Purløg

I går var jeg til et hyggeligt Københavner-arrangement, Københavns Høstfest. Et 800meter langbord var smækket op og så blev der ellers serveret lækkert mad af årstidens råvarer til 2500 glade københavnere.
Jeg synes det var et fint enkelt arrangement, der lagde rammerne til en hyggelig lørdag aften.

I dag har jeg en rigtig hygge søndag, hvor jeg skal dømme en fodboldkamp og bagefter være sammen med drengene og se Brøndby – FCK. Glæder mig altid som et lille barn til disse kampe.

Til sen morgenmad lavede jeg en kantareltærte med asparges, på en grovbund af havregryn og hvedemel.

Billede 21-09-14 10.27.24 (1)
Det tager ingen tid at lave tærten, og der er altså noget hyggeligt over at spise varm tærte med svampe sådan op af formiddagen med en skarp kaffe til.

Ingredienser:
Bund:
Hvedemel
Havregryn
Salt
Smør/olie

Fyld:
Kantareller
Asparges
Æg
Hvidløg
Løg
Peber
God fast saltet ost, evt. vesterhavsost.

Fremgangsmåde:
Bland ingredienser til bunden og kom i en tærteform.
Smæk i ovnen i 15 minutter på 160 gr.

Billede 21-09-14 09.25.47

Steg kantareller indtil de begynder at afgive væske.
Kom derefter en lille klat smør på panden og kom  finthakket løg og hvidløg på.
Kom indholdet fra panden op i en skål og bland med æg. og lidt ost.

Billede 21-09-14 09.35.33

Kom også asparges i æggemassen.  Billede 21-09-14 09.40.43

Hæld æggemassen over i på den halvfærdige tærtedej og smæk i ovnen igen.
Bag færdig i ca. 20-25 minutter.
Billede 21-09-14 09.46.50

Når æggemassen begynder at få farve er den færdig.
Pynt evt. med purløg. Billede 21-09-14 10.19.09


Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment