Hjemmelavet mazarintærte

7. oktober 2014 by jacobdklarsen

Dato: 07. oktober 2014
KategoriMad 
Tags: Marcipan, Dessert, Kage, Sukker, Æg, Chokolade, Nougat, Tærte,

Efter en hektisk, men god, weekend var jeg mere end almindeligt mandags-bombet i går.
Måtte slæbe mig igennem arbejdsdagen, indtil min chef beorede mig til at hoppe hjem tilbage i seng.

Inden jeg ramte drømmeland fik jeg besøg en god veninde. Hun satte sig køkkenbordet og læste opskriften op for mig, mens jeg smækkede ingredienserne sammen og fik lavet en hjemmelavet mazarintærte.
Normalt bruger jeg ikke særlig meget energi på opskrifter, men i går var mit hovede ikke i stand til at tænke logisk, så tærten blev bare lavet straight (næsten) efter denne opskrift.

Tærten blev taget med på arbejde, hvor mine mine kollegaer skulle agere smagsdommere.
En kollega havde nemlig tidligere påstået at den bedste mazarintærte er en Netto’s billigste til en 10’er, hvorefter jeg kækt svarede at det var fordi han ikke havde smagt min hjemmelavet mazarintærte.
Min tærte vandt selvfølgelig over netto-udgaven! pyha.

 

Hjemmelavet mazarintærte

Rating: 51

Tilberedningstid: 1 hour, 30 minutes

Samlet tidsforbrug: 1 hour, 30 minutes

Hjemmelavet mazarintærte

Opskrift og fremgangsmåde med billeder til verdens lækreste hjemmelavet mazarintærte. Den er nem at lave, og smager vidunderligt.

Ingredienser

    Bund:
  • 125 gr smør
  • 175 gr mel
  • 3 spsk sukker
  • 1 æggeblomme
  • Fyld:
  • 150 gr smør
  • lidt salt
  • 125 gr sukker
  • 180 gr revet marcipan
  • 1 æg
  • 1 æggehvide
  • Glasur / toppping:
  • 160 gr smeltet blød nougat
  • 50 gr mørk chokolade
  • 1 dl hasselnødder

Fremgangsmåde

  • Bland ingredienser sammen til bunden i en skål. Saml det hele og sæt dejen på køl.
  • Bland ingredienserne sammen til fyldet. Marcipanen skal rives på rivejern.
  • Beklæd en tærteform med den afkølede dej og kom fyldet ovenpå bunden.
  • Smæk i ovnen i 20-25 min ved 180 gr. ind til den ser således ud:
  • Sæt tærten til at køle af.
  • Når tærten ikke længere er varm på toppen smeltes nougat over et vandbad.
  • Den smeltede nougat smøres på toppen af tærten.
  • Hasselnødderne hakkes groft og drysses ovenpå nougaten.
  • Tærten sættes derefter på køl igen.
  • Når nougaten er blevet hård tages tærten ud igen.
  • Chokoladen smeltes i et vandband.
  • Den smeltede chokolade kommes i en pose, og der klippes et lillebitte hul i det ene hjørne. Sprøjt chokolade lidt sjusket ud over tærten.
  • Færdig.
https://jacobdklarsen.dk/2014/10/07/hjemmelavet-mazarintaerte/

 


6 Comments »

  1. Hej,
    Den ser super lækker ud! Kan den bages dagen før, den skal spises?
    Hilsen Kristina

    Kommentar by Kristina — 14. maj 2015 @ 13:25

  2. Hej Kristina

    Ja, sagtens. Det har jeg gjort mange gange før:)

    Kommentar by jacobdklarsen — 14. maj 2015 @ 14:36

  3. På opskriften står der ved fyldet (lidt) det må være mel du tænker på. Fik desværre bagt den uden mel i fyldet, hvilket var rigtig øv. Men jeg prøver igen.

    Kommentar by Jette — 22. maj 2015 @ 10:56

  4. Nej, det er lidt “salt” jeg manglede at skrive.
    Har rettet det nu.

    Som jeg skriver har jeg taget udgangspunkt i denne opskrift: http://verdenifolgecharlotte.blogspot.dk/2012/02/mazarintrte-m-nougat.html 🙂

    Kommentar by jacobdklarsen — 22. maj 2015 @ 11:03

  5. Hvor stor skal formen være?

    Kommentar by Tinna Budtz — 8. marts 2017 @ 20:55

  6. Når du har bagt den dagen i forvejen… Opbevarer du den på køl eller bare stuetemperatur?

    Kommentar by stinna frydkjær liholm — 12. juli 2017 @ 14:19

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/2/2/1/jacobdklarsen.dk/httpd.www/wp-content/themes/wordpress-naked/comments.php on line 51