Laksefrikadeller med remoulade, bønnefritter og lækker salat

6. november 2014 by jacobdklarsen

Dato: 07. november 2014
KategoriMad 
Tags: Fisk & Skaldyr, Laks, TorskBønner, Sund mad, Remoulade, Frikadeller, Gulerødder, Æbler, Appelsin, Pære

Ovenpå en lidt småtravl uge havde jeg brug for at slappe af i køkkenet i går.
Og da en sød pige fra instagram, forleden havde punket mig for at lave lidt for meget kød og for få grøntsager, måtte jeg prøve at lave om på dette.
Når jeg er ude i at handle ind i supermarkedet, tager jeg næsten altid udgangspunkt i kødet. og derefter tilbehør til kødet. måske også lidt grøntsager, hvis det går højt for sig.
Det kan jeg godt tænke mig at lave om på, da jeg er vild med sund mad med masser af grøntsager. Der er så mange forskellige fantastiske smage i grøntsager.

Selvom jeg ville have kørt en ren vegetar dag, kom fisk alligevel på dagens tallerken.

Billede 06-11-14 17.47.59

Billede 06-11-14 20.16.52

Laksefrikadeller
Ingredienser: 
300 gr. laks
300 gr. torsk
1,5 spsk. hvedemel
2 æg
1,5 spsk. creme fraiche
0,5 spsk. kapers/cornichoner
Citronsaft fra 1 citron
Lidt timian
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Skær fisken i små tern.
Billede 06-11-14 17.59.29

Billede 06-11-14 18.03.50

Kom hele molevitten op i en blender.

 

Billede 06-11-14 18.05.31

Blend det hele indtil det ser sådan ud.

Billede 06-11-14 18.10.26Stil evt. farsen på køl en times tid.
Steg derefter på en pande med lidt smør, som du ville stege almindelige frikadeller.

Billede 06-11-14 19.27.56

 

Remoulade:

Ingredienser:
1 æggeblomme, 0,5 æggehvide

1,5 dl. smagsneutral olie
1 teskefuld dijonsennep
1 spsk. finthakket rødløg
1. spsk. finthakket cornichoner
1. spsk. finthakket kapers
1,5 spsk. finthakket gulerødder
1 spsk. hakket purløg
1 spsk. finthakket estragon
1 spsk. creme fraiche
Gurkemeje
salt og peber.

Smadr ægget ned i en høj glas, som din stavblender kan komme ned i.
Kom dijonsennep, salt, peber og olie i glasset. Vent til olien har lagt sig oven på ægget.
Sæt stavblenderen ned på bunden og vent til olien igen er det øverste lag.
Start stavblenderen med små tryk. Når du kan se mayonnaisen begynder at komme frem, kan du holde stavblenderen inde i længere tid ad gangen. Billede 06-11-14 18.17.15Så er der lavet mayo. Husk at æg og olie skal have samme temperatur, for ellers vil mayonnaisen skille.
Se eventuelt denne youtube-film for nærmere gennemgang.

Billede 06-11-14 18.19.54

 

Hak derefter alle ingredienserne.

Billede 06-11-14 18.26.37
Eller vær doven som mig og kom dem i en blender.

Billede 06-11-14 18.31.21

Derefter kommes der 2,5 spsk. af den hjemmelavede mayo op til grøntsagerne. Tilsæt også creme fraichen.
Rør rundt og kom gurkemeje i, for at få den flotte gule farve.
Personligt kan jeg godt lide en hjemmelavet remoulade, hvor man kan se grøntsagerne. Altså skal der ikke for meget mayonnaise og creme fraiche i. Som du kan se på det sidste billede i dette indlæg, kom jeg desværre til at komme for meget mayonnaise i. og samtidig blev mayonnaisen og lidt for tynd.

Sprøde bønnefritter:

Ingredienser:
Bønner
God olivenolie
Salt og peber
Evt. sesamfrø

Fremgangsmåde:
Skær enderne af bønnerne, hvis du har købt dem friske.
Vend dem i olie, salt, peber og evt. sesamfrø.
Smid dem i en varm ovn på en bageplade. Hold øje med, når de begynder at skifte farve. Du kan ligesom se når begynder at blive sprøde.
Så er de færdige.
Det er nemmere at få dem sprøde, hvis du bruger frosne bønner. Men smagen er meget bedre, hvis du bruger friske bønner. Og det er altså også muligt at få dem sprøde, selvom de ikke er frosne.

Billede 06-11-14 18.43.20

Salaten var en opgraderet råkost med æbler, pære, appelsin og hasselnødder.

Billede 06-11-14 19.30.35

Sådan kom tallerkenen til at se ud.
Husk citron.
Billede 06-11-14 19.40.48 (1)Remouladen smagte fantastisk, men blev desværre lidt for tynd. 











 


Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/2/2/1/jacobdklarsen.dk/httpd.www/wp-content/themes/wordpress-naked/comments.php on line 51