Quinoa ala mande

23. december 2014 by jacobdklarsen

Dato: 23. december 2014
Kategori: Mad
Tags: Quinoa, Jul, Risalamande, Mandler, Kirsebær, Vanilje, Fodmap, Veganer, Hasselnøddemælk

I går havde jeg besøg af en sød pige, der har en lille fin sart mave. Det er noget med at hun ikke kan tåle mælkeprodukter. og en masse andet. Hvert fald havde hun tidligere fortalt hun ikke kunne spise Risalamande til jul.
– Og det kunne jo ikke have sin rigtighed så i går fik jeg bikset en lille-fin-mave-venlig Quinoa Ala Mande sammen. Den smagte faktisk overraskende godt! Jeg blev hvert fald rigtig glad for at der var mere tilbage til morgenmaden i dag. Det er vel et meget godt tegn, ikk? 😉
Efter at have googlet diverse opskrifter på risalamande uden ris, mælk og fløde kom jeg frem til en del forskellige opskrifter. Nedenstående udgave er lidt en blanding af alle sammen. Den største forskel er dog at jeg lavede flødeskummet af kokosfløde og ikke soya- eller risfløde. Jeg har nemlig kunne læse mig til at soya- og risfløde smager ikke-særlig-godt.

Nedenstående opskrift er altså perfekt til dig, der har irriteret tyktarm og  er laktoseintolerant.

quinoa ala mande (3)

Quinoa ala mande

Rating: 51

Tilberedningstid: 1 hour, 30 minutes

Samlet tidsforbrug: 1 hour, 30 minutes

Portioner: 2 personer

Quinoa ala mande

Opskrift til Quinoa ala mande, som alternativ til julens risalamande uden ris, mælk og fløde.

Ingredienser

  • 0,5 liter hasselnøddemælk eller mandelmælk
  • 1 dl. quinoa korn
  • 2 vaniljestænger
  • 1 dåse kokosmælk. ikke light!
  • 1 stor håndfuld mandler
  • Salt

Fremgangsmåde

  • Start dagen før med at skyl quinoa kornene igennem lunket vand 2 gange. Ligesom man gør med ris.
  • Læg dem derefter i blød i en gryde natten over.
  • Dagen efter hælder du vandet fra.
  • I en gryde kommer du hasselnøddemælken/ mandelmælken og de blødgjorte quinoa korn i.
  • Se eventuelt her, hvordan du nemt laver lækker hasselnøddemælk,
  • Kom også lidt salt i. Tag kornene ud fra en vaniljestang og bland dem med lidt sukker. Kom derefter vaniljekornene og vaniljestangen ned i gryden.
  • Nu skal det hele bringes i kog. Lad det småkoge i ca. 40 minutter. Hvis væsken forsvinder tilsæt lidt mere mandelmælk.
  • Køl det derefter ned og tilsæt smuttede hakkede mandler.
  • Så ser det så kedeligt ud.
  • Nu skal der laves flødeskum uden fløde.
  • Du kan købe risfløde og soyafløde, der kan piskes stift. Du kan også købe dem på sprayflaske, men intet af det smager særlig godt.
  • Derfor valgte jeg at lave det på kokosfløde. Det er super nemt.
  • Du tager en dåse kokosmælk, ikke light!, og så tager du simpelthen bare kun det der tykke stive kokosfløde der ligger i toppen af dåsen. Vi vil ikke have selve kokosmælken med.
  • Ned i en skål og pisk det godt sammen. Voila. For at fjerne lidt af kokossmagen, så tilsæt kornene og lidt sukker fra en vaniljestang.
  • Bland disse flødeskummet og quinoagrøden sammen. Vupti så er der Quinoa Ala Mande.
  • Serveres koldt med varmt kirsebærsovs.

Noter

Og så kan de sarte irriterede tyktarme maver bare komme an! Og hej fodmap diæt! Og mælkeallergikere, laktoseintolerante og jeg ved ikke hvad 😉

https://www.jacobdklarsen.dk/2014/12/23/quinoa-ala-mande-uden-maelk-flode-og-ris/

 


Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment