Lækker nem ramsløgsolie

12. maj 2015 by jacobdklarsen

Dato: 12. maj 2015
Kategori: Mad
Tags: Ramsløg, Sanke, Spis Naturen, Brug Naturen, Salt, Forår, Olie

Da jeg i sidste uge lavede en del forskellige ting af ramsløg lavede jeg også en omgang ramsløgsolie.
Ramsløgsolie er nemt at lave og er en lækker olie til diverse salater, dressinger mm. Desuden kan man lave den flotteste ramsløg-mayo af olien også.

Hvis du kommer olien i en flot flaske med en hjemmelavet etikette har du også en god værtindegave.
Pæne flasker kan bl.a. købes her.

Ramsløgolie laves af at blende ramsløg med en neutral god olie. Jeg plejer at bruge en god rapsolie.
Hvis du vil have en mørkere olie, som også kan holde længere tid, blancheres ramsløgbladene kort før de blendes med olien. Hvis du vil have en endnu mere smagsfuld olie varmes olien op til 60 gr. før det blendes, hvilket trækket endnu mere smag ud af ramsløgene. Dog ikke varmere end 60 grader, da man ellers får for mange bitterstoffer med.

Lækker nem ramsløgsolie

Rating: 51

Forberedelsestid: 10 minutes

Tilberedningstid: 10 minutes

Samlet tidsforbrug: 20 minutes

Lækker nem ramsløgsolie

Opskrift og fremgangsmåde til en lækker ramsløgsolie, der passer perfekt til sommerens salter og dressinger. Tager ingen tid at lave.

Ingredienser

  • Ca. 100 gr. friske ramsløgblade
  • Ca. 3 dl. olie

Fremgangsmåde

  • Bladene renses og skylles grundt.
  • Bladene blancheres kort. Olien varmes op til max 60 gr.
  • Herefter blendes det hele sammen i ca. 5 minutter
  • Olien hældes igennem en si, og derefter på flasker.
  • Sådan ser det færdige resultat ud:
  • Sådan vil det se ud, hvis du ikke varme olien og blanchere bladene:

Noter

Olien kan også laves uden at blnachere bladene og varme olien. Så får du blot en lidt mildere og lysegrøn olie.

Du kan eventuelt lad olien trække yderligere 1 døgn før den filtreres og hældes på flasker.

https://jacobdklarsen.dk/2015/05/12/laekker-nem-ramsloegsolie/

For at se mine andre opskrifter med ramsløg, kan du klikke her:  10 bedste opskrifter med ramsløg.10 bedste opskrifter med ramsløg

 


6 Comments »

  1. […] Ramsløg-olie. Klik her for at se opskriften. En god olie blendes med bladene i 10 minutter. Hæld igennem en trådsi, så de største rester fra bladene bliver sorteret fra.   Nemmere bliver det ikke. […]

    Pingback by De bedste opskrifter med ramsløg — 12. maj 2015 @ 8:58

  2. Hej Jacob.

    Kan man bruge resterne af det man har siet fra, når man har lavet ramsløg olie?

    Mvh pia modberg

    Kommentar by Pia hjordt modberg — 20. marts 2017 @ 16:38

  3. Hej Pia

    Det ved jeg faktiske ikke.
    Men prøv 🙂

    Kommentar by jacobdklarsen — 21. marts 2017 @ 11:50

  4. Tak for at dele opskriften. Rigtig godt med billeder og det hele 😉 Flot! Et spm. Hvor lang tid kan olien kan holde sig og hvor skal det opbevares? I køleskabet?

    Kommentar by Eda Dae — 21. marts 2017 @ 21:32

  5. Hej Eda
    Tak for dine flinke ord 🙂
    Jeg plejer ikke at opbevare det i køleskabet, og kan snildt holde sig i et års tid.

    Kommentar by jacobdklarsen — 23. marts 2017 @ 9:03

  6. De bladrester, der bliver siet fra, er fantastiske at bruge i falafler eller humus. Hvis jeg har lavet meget olie, fryser jeg bladresterne ned i små portioner til senere brug. Iøvrigt bruger jeg et kaffefilter, da det giver en renere olie.

    Kommentar by Bente Mjelve — 22. marts 2021 @ 19:30

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/2/2/1/jacobdklarsen.dk/httpd.www/wp-content/themes/wordpress-naked/comments.php on line 51