Opskrift til hjemmelavet rabarbersaft

17. maj 2015 by jacobdklarsen

Dato: 17. maj 2015
Kategori: Mad
Tags: Rabarber, SaftSpis Naturen, Sukker 

Forleden spurgte min flinke kollega om jeg ikke ville have nogle af hendes rabarber fra haven, hvilket man da skulle være et skarn for at takke nej tak til.
Samme kollega fortalte at hun med stor succes havde lavet lækker rabarbersaft. Og da jeg de sidste par uger har spist rigeligt med rabarber-desserter og mit køleskab er fyldt med diverse marmelader, besluttede jeg mig for lave en omgang rabarbersaft.

Nedenstående opskrift til hjemmelavet rabarbersaft er lavet ud fra de to forskellige opskrifter fra Claus Meyers kogebog Almanak. Dog anbefaler Claus Meyer at starte med at koge rabarberne med vand og sukker, hvilket jeg har ladet mig fortælle er ikke er den korrekte fremgangsmåde.
Ved at gøre som Claus Meyer og starte med at tilføje sukkeret hæves vandets viskusitet (vandet bliver tykkere og mættet med sukker). Det betyder at vandet ikke kan trække så meget smag ud af rabarberne.
Derfor starter jeg med at koge rabarberne med vand og først når dette er bragt i kog tilføjes sukkeret. 

Rabarbersaft er en virkelig lækkert sommerdrik, som har den flotteste lyseøde farve. Perfekt til en varm sommerdag på altanen eller terrassen.

Opskrift til hjemmelavet rabarbersaft

Rating: 51

Forberedelsestid: 10 minutes

Tilberedningstid: 30 minutes

Samlet tidsforbrug: 40 minutes

Opskrift til hjemmelavet rabarbersaft

Opskrift til hjemmelavet rabarbersaft er perfekt som en forfriskende saft til sommerens varme dage. Nemt og hurtigt at lave og giver en flot farve.

Ingredienser

  • 1 kg rabarber
  • 300 gr. sukker
  • 2 liter vand

Fremgangsmåde

  • Rabarberstilke vaskes og skæres i tern.
  • Rabarber kommes i en gryde med vand og bringes i kog.
  • Når det er bragt i kog tilføjes sukker.
  • Lad det herefter koge i 5 minutter.
  • Sluk derefter for varmen og lad det trække i 25 minutter.
  • Saften hældes igennem en si for at få de største stykker rabarber fra. Hældes i skoldede flasker.
  • Et par etiketter gør lynhurtigt flasken lidt pænere.

Noter

Ovenstående er en helt straight opskrift, men den kan sagtens laves med vaniljesukker, ingefær, citron og mange andre ting. Jeg foretrækker dog den helt rene lækre rabarber-smag.

https://www.jacobdklarsen.dk/2015/05/17/opskrift-til-hjemmelavet-rabarbersaft/

 


9 Comments »

  1. Hvorfor kommer du sukker i fra starten? Man mister vel en del sukker, som bliver i pulpen, når saften er siet fra?

    Comment af Viva — 18. maj 2015 @ 6:36

  2. Jeg kommer netop heller ikke sukkeret i fra starten, men venter til det er begyndt at koge.
    Dette for at sikre at vandet kan tage imod så meget smag som muligt (viskositet).
    Det kan godt være at man med fordel kunne vente med tilføje sukker til det hele er kogt sammen og pulpen er siet fra, og SÅ tilføje sukkeret og varme op igen.
    Det synes jeg dog bliver for besværligt.
    I ovenstående opskrift afgiver sukkeret mere end rigeligt sødme til saften 🙂

    Comment af jacobdklarsen — 18. maj 2015 @ 6:54

  3. Tak for opskriften Jacob. Jeg får aldrig bagt, så nu fik jeg lige et godt bud på, hvad der skal blive af rabarberen i år 🙂

    Comment af Stephanie (HjemmehosFeen køkkenhaveblog) — 18. maj 2015 @ 9:22

  4. Hej Jacob, er din opskrift på saft en der skal fortyndes efterfølgende med vand eller er den drikkeklar med det samme?

    Comment af sarah — 18. maj 2015 @ 12:03

  5. Den kan godt drikkes rent, men kan også sagtens fortyndes med vand 🙂

    Comment af jacobdklarsen — 18. maj 2015 @ 13:51

  6. super god opskrift! 🙂 mange tak og blive fortsæt endelig… elsker at spise direkte fra naturen!

    Comment af Jurgen — 18. maj 2015 @ 18:55

  7. 1000 tak Jurgen

    Ja, det er så herligt at bruge naturen som fødevarekammer 🙂

    Comment af jacobdklarsen — 19. maj 2015 @ 7:11

  8. Hej Jacob. Hvor længe kan saften holde sig? Dejlig simpel opskrift ? hilsen Lisbeth

    Comment af Lisbeth — 23. maj 2015 @ 10:02

  9. Hej Jacob, jeg har aldrig lavet rabarbersaft, fordi jeg har været bange for at brænde inde med en masse, der så bare skal smide ud, hvilket jo er ærgerligt, så mit spørgsmål er, hvor længe saften kan holde sig og om det SKAL i køleskabet, eller om det er nok det bare står. Køligt i f. Eks. Skuret..

    Comment af Taniia — 20. juni 2018 @ 9:57

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment