Lammerullepølse
Cuisine: Danmark
Author: jacobdklarsen
Prep time: 15 min
Cook time: 1 Timer 30 min
Total time: 1 Timer 45 min
Her er min opskrift og fremgangsmåde til en lækker lammerullepølse med chili, hvidløg og persille. Nem at lave og smager bedre end slagterens.
Ingredienser
  • Lammeslag
  • Persille
  • Chili
  • Salt
  • Peber
  • Hvidløg
  • Rødløg
Fremgangsmåde
  1. I nedenstående fremgangsmåde har jeg brugt to små lammeslag fremfor ét stort. Årsagen var at jeg ikke kunne skaffe et stort, men kun to små ;)
  2. Start med at fjern overflødigt fedt fra slaget. Personligt fortrækker jeg så lidt fedt som muligt. Også mindre end på nedenstående billede.
  3. Fold slaget ud og kom godt med salt, peber, finthakket rødløg, presset hvidløg(efter temperament), persille og chili på.
  4. Rul slagene tæt sammen og bind med kødsnor. Og hvis du er sejere end mig, lærere du at binde på den-der-rigtige-se-mig-jeg-er-kok måde.
  5. Derefter skal den koges i ca. 1-1½ time og så ned i kødpresseren. Jeg plejer at komme kødet i en plasticpose efter det har kogt og inden det kommer i presseren. Så bliver safterne inde i posen og kødpresseren behøver du ikke at rengøre. 1 stk. gratis husmoderråd fra 24årige Jacob. flot.
Bemærkninger
Server på sprødt godt rugbrød med rødløg og evt. sky.
Recipe by Jacobdklarsen.dk at https://jacobdklarsen.dk/2013/12/13/hjemmelavet-lammerullepolse/