Kylling i garam masala
Cuisine: Sri lanka
Author: jacobdklarsen
Prep time: 20 min
Cook time: 1 Timer
Total time: 1 Timer 20 min
Opskrift på kylling i garam masala i stegeso, som gør kyllingen lækker og saftig. Garam Masala er en lækker varm krydderiblanding.
Ingredienser
  • 1 kylling på ca. 1500 gr.
  • 1 bakke champignons
  • 1 rødløg
  • Garam masala
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Start med at skær kyllingen ud.
  2. Fjern skindet, som ikke egner sig til tilberedning i en stegeso.
  3. Kom lidt hønsebouillon i stegesoen (husk at stil den i vand før brug)
  4. Champinongs, rødløg og garam masala kommes i.
  5. Kyllingstykkerne lægges derefter i stegsoen i lag. Et lag kylling, et lag champignons, rødløg og krydderier, et lag kylling osv.
  6. Til sidst hældes resten af hønsebouillon i.
  7. Stilles i en kold ovn, som varmes op til ca. 180 grader. Efter ca. halv time bør det øverste lag se således ud: , hvorefter der slukkes for varmen og kyllingen steger færdigt på eftervarme.
  8. I mens kyllingen er i ovnen lægges kyllingeskindet på en bageplade og steges sprødt i ovnen.
  9. Efter yderligere en halv time på eftervarme bør kyllingen se således ud:
  10. Jeg lavede en fennikelsalat efter denne lækre opskrift og kogte brune ris som tilbehør. Brug evt. væsken fra stegesoen som sovs.
Bemærkninger
Normalt blendes garam masala, men jeg synes smagen kommer fint frem på denne måde.
Recipe by Jacobdklarsen.dk at https://jacobdklarsen.dk/2015/02/27/kylling-i-garam-masala/