Dådyrhjerte i flødesovs
Cuisine: Dansk
Author: jacobdklarsen
Prep time: 25 min
Cook time: 3 Timer 30 min
Total time: 3 Timer 55 min
Opskrift på lækker simreret med vildt dådyrhjerte i flødesovs med paprika og svampe. En dejlig ret til en kold vinteraften
Ingredienser
  • Hjerte fra dådyr (Eller rådyr, krondyr, sika, svin eller kalv)
  • Løg
  • Svampe (gerne Karl Johan, men almindelige champignons kan også bruegs)
  • Paprika
  • Smør
  • Fløde
  • Vand
  • Salt og peber
  • Bacon
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Start med at skyl hjertet i rigelige mængder koldt vand
  2. Skær derefter urenheder, fedt, sener mm. fra hjertet. Skær derefter hjertet i tern.
  3. Løg hakkes fint.
  4. I en tykbundet gryde varmes smør og olie, og løgene steges gyldne.
  5. Svampe skæres i passende størrelser.
  6. Svampe, hjertet i tern, salt og peber og paprika tilsættes i gryden. Rør godt rundt, så det hele bliver brunet.
  7. Det hele dækkes med vand. Derefter skal det småsimre i 3 timer. Tilsæt løbende vand, så det hele er dækket
  8. Derefter jævnes der med fløde og sausejævner. For en mørkere farve kan sovsekulør bruges.
  9. Serveres med kartoffelmos eller polentagrød. Pynt med persille.
Recipe by Jacobdklarsen.dk at https://jacobdklarsen.dk/2016/11/30/daadyrhjerte-i-floedesovs/