Frisk hasselnøddemælk

Dato: 03. september 2014
KategoriMad 
TagsSpis NaturenSankerByhøst, Selvforsyning, Hasselnød, Nødder, Mælk

For et par uger var jeg ude at samle/sanke hasselnødder.
– I følge mine øjne har vi et virkelig godt hasselnød år mange steder.

Billede 21-08-14 19.24.59

De smager virkelig godt friske, når de stadig er helt grønne. Dog er det begrænset, hvor mange nødder man kan spise på én gang. Derfor er jeg gået igang med at tørre dem i netstrømpe


Billede 26-08-14 19.13.12Billede 02-09-14 17.45.08

Mens de ligger der og hygger sig i netstrømpen ville jeg dog prøve at lave frisk hasselnødmælk. Jeg fik ideen efter at have gnasket et par nødder og tænkt “hold da op, hvor er de saftige”. Og efter en google-søgning fandt jeg frem til at andre også er kommet på denne tanke.
Det er virkelig nemt at lave og giver en en mælk, der smager af hasselnød. Smager virkelig dejligt koldt.
– Jeg kan også forestille mig at det vil være godt at bage med.

Ingredienser til frisk hasselnøddemælk:
1 del friske hasselnødder
2 dele vand
lidt vaniljepulver / blendede dadler

Fremgangsmåde:
Fjern skallerne med en hammer

Billede 02-09-14 18.17.28Læg i blød natten over i køleskabet

Kør 1 del hasselnødder og 1 del vand igennem en vandtæt blender.

Billede 03-09-14 16.48.38

Når det har fået denne struktur hældes 1 del vand mere i.
Tilsæt evt. dadler eller vaniljesukker.

Billede 03-09-14 16.49.14Blend igen i ca. 5 minutter.

Hæld nu det hele igennem et klæde så mælken filtreres fra.
Tilbage i klædet har du det fineste hasselnød-mel, som bare lige skal tørres i ovnen. Billede 03-09-14 16.53.59


Om 

Jeg er en fyr på 26 år, der er glad for mad, natur, kaffe, kultur og politik.
Pt. bosiddende i Skotland, hvor jeg arbejder med jagt på et gods.
Uddannet indenfor Offentlig Administration. Senest arbejdet indenfor ejendoms- og erhvervsmæglerbranchen, som Kunde- og driftsansvarlig for Ejendomstorvet.dk
Derudover driver jeg et mobilt æblemosteri, Det mobile mosteri ( http://detmobilemosteri.dk )

    Følg mig her:
  • googleplus
  • twitter
  • facebook
  • linkedin

4 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *