Dato: 03. september 2014
Kategori: Mad
Tags: Spis Naturen, Sanker, Byhøst, Selvforsyning, Hasselnød, Nødder, Mælk
For et par uger var jeg ude at samle/sanke hasselnødder.
– I følge mine øjne har vi et virkelig godt hasselnød år mange steder.
De smager virkelig godt friske, når de stadig er helt grønne. Dog er det begrænset, hvor mange nødder man kan spise på én gang. Derfor er jeg gået igang med at tørre dem i netstrømpe
Mens de ligger der og hygger sig i netstrømpen ville jeg dog prøve at lave frisk hasselnødmælk. Jeg fik ideen efter at have gnasket et par nødder og tænkt “hold da op, hvor er de saftige”. Og efter en google-søgning fandt jeg frem til at andre også er kommet på denne tanke.
Det er virkelig nemt at lave og giver en en mælk, der smager af hasselnød. Smager virkelig dejligt koldt.
– Jeg kan også forestille mig at det vil være godt at bage med.
Ingredienser til frisk hasselnøddemælk:
1 del friske hasselnødder
2 dele vand
lidt vaniljepulver / blendede dadler
Fremgangsmåde:
Fjern skallerne med en hammer
Læg i blød natten over i køleskabet
Kør 1 del hasselnødder og 1 del vand igennem en vandtæt blender.
Når det har fået denne struktur hældes 1 del vand mere i.
Tilsæt evt. dadler eller vaniljesukker.
Hæld nu det hele igennem et klæde så mælken filtreres fra.
Tilbage i klædet har du det fineste hasselnød-mel, som bare lige skal tørres i ovnen.
[…] til 2 personer: 0,5 liter hasselnøddemælk eller mandelmælk 1 dl. quinoa korn 2 vaniljestænger 1 dåse kokosmælk. ikke light! 1 stor […]
Pingback by Quinoa ala mande - uden mælk, fløde og ris — 23. december 2014 @ 9:59
[…] Frisk hasselnøddemælk […]
Pingback by Nøddesmør af hasselnødder — 7. juni 2015 @ 13:34
Bruger du iblødsætningsvandet?
Jeg skal helt klart forsøge mig med hasselnøddemælk, når jeg alligevel skal igang med årets Nøddelikør 🙂
https://lonelandmand.wordpress.com/2010/09/30/nøddelikør-opskrift/
Rigtig god dag! 😀
Kommentar by Bibs — 8. juni 2015 @ 6:53
Hej Lone
Godt du skrev! Jeg havde da helt glemt din/jeres gode blog.
Nej, jeg bruger ikke vandet. Det skal jeg da måske lave om på 😉
Hav en god dag 🙂
Kommentar by jacobdklarsen — 8. juni 2015 @ 7:19